Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Ja n’hi ha prou d’aquest color

Mentre el govern espanyol deroga de facto la llei de memòria històrica, a Europa la qüestió està de nou sobre la taula. L'auge dels partits d'extrema dreta i el degoteig […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 21/10/2013

Mentre el govern espanyol deroga de facto la llei de memòria històrica, a Europa la qüestió està de nou sobre la taula. L'auge dels partits d'extrema dreta i el degoteig d'atacs feixistes preocupa i, en aquest  sentit,  posar llum sobre el passat pot ser un bon antídot. D’aquesta  manera,  properament,  la comissió de cultura del Parlament Europeu debatrà una proposta d'informe que reclama més esforços en el camp de l'educació per sensibilitzar els joves dels horrors dels totalitarismes del segle XX . Per altra banda, l’Estat  d’Israel ha fet, ha exercit  un, especial, toc d’atenció per l’utilització  banal  del nazisme  contra el procés sobiranista català.

No hi ha dubte que resulta escandalós com alguns polítics de més enllà del Cinca i,sobretot, massa contertulians de mitjans de comunicació, que difonen la catalanofòbia pels quatre punts cardinals, continuïn banalitzant la barbàrie com qui es compra un caramel .És denigrant  i abominable que alguns personatges públics hispànics  facin servir el racisme catalanofòbic com una arma llancívola,  per tal de defensar els  seus  interessos econòmics,  com a casta extractiva de l’altiplà madrileny . Això és  brutalment  intolerable i antidemocràtic. Senyors ja n’hi ha prou  d’aquest color. Els catalans n’estem fins el capdamunt.