Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

I si ens comprem unes espardenyes i premem el ‘mute’ del televisor?

Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de parlar amb la Patrycia Centeno. Es dedica a l’estilisme del poder, i en el Dietari en parlem cada dia del poder. Aquesta periodista i […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 10/03/2016

Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de parlar amb la Patrycia Centeno. Es dedica a l’estilisme del poder, i en el Dietari en parlem cada dia del poder. Aquesta periodista i professora de Màster és, en el fons, una revolucionària. Des del seu compte de twitter, @politicaymoda es dedica a deixar retratats (ara que la paraula també està de moda), tots els polítics, siguin del color que siguin, a través de les seves incoherències en la indumentària o en la comunicació no verbal. I ho fa d’una manera molt directa i punyent tal i com requereix la xarxa del piulet. El seguiment i l’èxit que ha aconseguit amb les seves piulades i les entrades al seu bloc (politicaymoda.com) han despertat el temor de l’elit política, que es veu despullada amb els seus comentaris.
 

Han provat mai de prémer el mute del botó del comandament del seu televisor quan intervé un polític, per veure si la seva comunicació no verbal es correspon amb el seu discurs habitual? Qui creuen que vesteix millor, Evo Morales o Barack Obama? És bo que en un Parlament democràtic tothom vesteixi amb americana? I l’americana… és de dretes o d’esquerres? Què va aportar Muriel Casals en el camp de l’estilística? Per què mitjans com El Periódico han caigut en el masclisme més ranci a l’hora de referir-se a Inés Arrimadas, Anna Gabriel o Andrea Levy? Totes aquestes preguntes i més són les que em va respondre la Patrycia en una conversa que va trencar molts tòpics i que els recomano de llegir.
 

Llegiu l’entrevista sencera aquí

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí