Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

I EN FERNÁNDEZ DÍAZ SEGUEIX SENSE DIMITIR

  I EN FERNÁNDEZ DÍAZ SEGUEIX SENSE DIMITIR     En qualsevol país normal aquest fet hauria suposat la defenestració del ministre del ram, a Espanya, el ministre responsable d’aquest […]

Jaume Cusó 20/05/2015
 

I EN FERNÁNDEZ DÍAZ SEGUEIX SENSE DIMITIR

 

 

En qualsevol país normal aquest fet hauria suposat la defenestració del ministre del ram, a Espanya, el ministre responsable d’aquest despropòsit continua en el seu càrrec amenaçant tothom i sense demanar disculpes. Estic parlant de Jorge Fernández Díaz, ministre de l’Interior del Govern d’Espanya.

Ja va ficar la pota fa unes setmanes quan lluny de felicitar els Mossos d’Esquadra, la Policia de Catalunya, que havien desmantellat una cèl·lula gihadista que es preparava per actuar al Principat, va intentar barrejar peres i pomes, acusant el moviment independentista de connivència amb els gihadistes. Poc després vam saber que entre els gihadistes detinguts hi havia un neonazi espanyolista. El ministre no va demanar disculpes per haver acusat l’independentisme català de connivència amb els gihadistes, ni quan es va saber que era un neonazi espanyolista, espanyolista com el ministre, qui estava implicat en la trama.

I ara hem sabut que agents del Cos Nacional de Policia, la Policia espanyola depenent del ministre Fernández Díaz, van informar els membres d’una cèl·lula gihadista que estaven sent vigilats pels Mossos d’Esquadra, posant en perill la vida de l’agent dels Mossos d’Esquadra infiltrat que va avisar els seus companys que agents de la policia espanyola havien informat els gihadistes que estaven sent vigilats per la Policia de Catalunya, posant en perill la vida dels agents dels Mossos d’Esquadra que realitzaven el seguiment dels gihadistes, i la vida de tots els catalans.

I el ministre espanyol no demana disculpes, ni dimiteix, ni és cessat pel President del Govern, un ministre que permet que els seus policies informin als membres d’una cèl·lula gihadista que un altre cos de policia els està investigant.

És greu que en una matèria com aquesta no hi hagi comunicació entre els diversos cossos de policia, però encara és més greu que un cos de policia informi un grup terrorista que es prepara per atemptar que està sent investigat per un altre, i el ministre responsable dels policies espietes surti dient que no es pot deixar la lluita contra el terrorisme en mans de qui no té sentir d’Estat. Té raó, no es pot deixar la lluita contra el terrorisme en mans d’un ministre que permet que els seus policies avisin uns terroristes que estan sent investigats per un altre cos de policia, posant-nos a tot en perill.

Si es produeix un atemptat terrorista a Catalunya consideraré responsable a en Fernández Díaz.