Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Grècia, Europa i el capitalisme nihilista

El capitalisme neomanchesterià,  profundament  dogmàtic  i  ultraconservador, que s'està aplicant a l'eurozona  amb calçador  és el gran responsable que els partits neonazis i d'extrema dreta tinguin tants vots al vell […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 25/01/2015

El capitalisme neomanchesterià,  profundament  dogmàtic  i  ultraconservador, que s'està aplicant a l'eurozona  amb calçador  és el gran responsable que els partits neonazis i d'extrema dreta tinguin tants vots al vell continent . Aquest capitalisme, lluny d'aplicar les receptes moderades del capitalisme renà, lluny d'aplicar  una economia social  de  mercat  amb sentit  comú,  lluny de tenir  en compte la dignitat de la  persona humana i la justícia social  de debò  s'ha tornat profundament  nihilista:  ha embogit. Això és un autèntic  desastre.

Això és la causa que avui  en dia  a Grècia Alba Daurada (un partit neonazi que té la seva cúpula a la presó) sigui la tercera força i hagi augmentat de vots  al  país hel•lènic.  Caldrà reflexionar  molt  sobre aquests  fets  que podrien arruïnar per  sempre  la nostra estimada  Europa.