Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Generalitat x 50

A 8 mesos de les eleccions i amb unes municipals pel mig, segueix la guerra de desgast entre CiU i ERC. Avui Duran i Lleida ha tornat a carregar contra […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 02/02/2015

A 8 mesos de les eleccions i amb unes municipals pel mig, segueix la guerra de desgast entre CiU i ERC. Avui Duran i Lleida ha tornat a carregar contra els republicans acusant-los de ser poc fidels al govern. Esquerra no s’ha molestat massa en respondre i s’ha venut com la força independentista fiable per aconseguir la independència el 27S. El cas és que Duran ha tornat a fer funambulisme amb la possibilitat que Unió trenqui amb Convergència abans de les plebiscitàries, per evitar anar-hi junts defensant la plena llibertat.
 

El líder d’UDC ha assenyalat que no es trobaria còmode en una formació que es declarés independentista, però que tampoc s’hi encararia arribat el cas després de tants anys liderant-la. És difícil saber si això vol dir que plegaria i es retiraria o bé si intentaria provocar aquest trencament. El fet és que això ja no depèn només d’ell sinó que aquí hi tindran un paper rellevant la resta de membres del comitè executiu i les bases. Si Duran es queda aïllat, el partit farà el gir esperat cap a l’independentisme i aleshores ell haurà de prendre la decisió de retirar-se o enfrontar-s’hi.
 

D’altra banda, la Generalitat ha anunciat avui que obrirà properament 50 noves ambaixades arreu del món, un nombre molt elevat de seus que de ben segur serà objecte de crítica de tertulians i mitjans cavernaris, però que indica que el Govern va fent la feina que toca de cara a preparar el reconeixement necessari arribat el cas d’una DUI. Tot dependrà de amb quina salut arribi el pacte de govern entre convergents i republicans el 27S, quin full de ruta s’hagi pactat, i com hi respongui la societat civil.

 
Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés