Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Feudalisme ultrajacobí

El que està fent  el govern espanyol amb Catalunya és una autèntica agressió antidemocràtica. Tal com molt  bé diu el rotatiu de la city londinenca, Financial Times, l’actitud del Sr. […]

Josep Maria Loste 17/10/2014

El que està fent  el govern espanyol amb Catalunya és una autèntica agressió antidemocràtica. Tal com molt  bé diu el rotatiu de la city londinenca, Financial Times, l’actitud del Sr. Rajoy,  d’embolicar-se  i amagar-se sota la constitució espanyola,  és  una irresponsabilitat autènticament  intolerable. De fet, la democràcia, “made marca hispànica” està esdevenint un veritable  feudalisme del segle XXI, ja que  més  enllà del procés  sobiranista  català, la corrupció brutal i el nepotisme del homes “blindats  per la gràcia de Deu”  implica  clarament que  ens trobem en un final de règim, en què els  catalans hem de tenir  molt  clar  que només  garantirem les nostres llibertats  i el nostre  benestar  amb sobirania  plena .

La permanent agressió antidemocràtica  del govern espanyol (la antiga  nació castellana) contra Catalunya  s’està  fent  cada  dia més insuportable . Ara  i aquí estem patim un model jacobí  que, a diferència de l’Estat francès,  és profundament feudal,  antisocial  i  és el màxim responsable  del trencament  de la  cohesió  social  i  de la crisi  estructural  que  provoca desesperança absoluta en àmplies capes d ela població, no només catalana. Catalunya està pràcticament  intervinguda per  un govern espanyol enfangat en la corrupció, la ineficiència i les discriminacions  generalitzades cap als  més febles  i, valgui la redundància,el  desgovern  absolut  en tots els fronts.  No hi ha  dubte que   la governabilitat, de forma  colonial, del  govern amb seu a  Madrid  està  provocant un rebuig generalitzat del poble català, el qual  només pensa  en emancipar-se al més aviat possible.

No pot ser  que  cada  dia  se’ns amenaci  que  ens  inhabilitaran o  se’ns  aplicaran multes coercitives  o, fins i tot,  penes  de  presó, si exercim el  nostre legítim dret  al vot. Aquí, la gran desgràcia  és  la insensibilitat  europea  cap a Catalunya, tot  donant  suport  a un autoritarisme  ultrajacobí i antidemocràtic  d’un govern  espanyol  amb mentalitat del  segle XIX.  En aquest  sentit caldria  posar  en pràctica  el pensament europeista de Jean Monnet,  el qual implica  la unió de  tots els  ciutadans  europees, quan  en aquests  moments  s’està  manipulant  de forma  bàrbara el  pensament  d’aquest  gran “pare  d’Europa”, tot argumentant  d’una manera  falsa que les teories de  Jean Monnet implicaven una unió dels estats  europeus. Si avui  en dia fos  viu en Jean Monnet no tinc  cap  dubte que estaria  a favor  de la consulta de 9-N, perquè  cal entendre  Europa  com un procés cap a la unitat dintre de la diversitat. Ara ens imposem la uniformitat autoritària i irracional .