Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Fastigós incident

Com bé saben, avui és el dia de la solidaritat a Catalunya contra les malalties. A Catalunya però, avui ens mobilitzem exclusivament per lluitar contra alguna malaltia (enguany l'obesitat i […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 13/12/2015

Com bé saben, avui és el dia de la solidaritat a Catalunya contra les malalties. A Catalunya però, avui ens mobilitzem exclusivament per lluitar contra alguna malaltia (enguany l'obesitat i la diabetis), i la resta de dies enviem seixanta milions cap a Madrid que no tornen. Degut a aquesta darrera circumstància, i de l'extorsió dels ministres de La Moncloa, ens veiem immersos en aquest procés polític tant complex que estem testimoniant des del dietari.
 

Avui les eleccions a l'Estat espanyol programades pel 20 de desembre han propiciat un creuament entre aquestes dues formes de solidaritat. La mateixa Marató de TV3 s'ha hagut d'avançar una setmana per no coincidir amb els comicis, i alguns polítics catalans han aprofitat els actes que han celebrat avui per reclamar als assistents que truquin al telèfon de La Marató (905 11 50 50). Aquest ha estat el cas de Francesc Homs i de Gabriel Rufián.
 

A qui això no ha agradat ha estat a sectors de Podemos a Catalunya que han criticat “l'electoralisme” dels candidats independentistes per cridar a recaptar diners per La Marató. Quina bajanada, per favor! Ara criticarem que un candidat a les eleccions demana en un acte electoral que la gent truqui a la Marató, o fins i tot que recapti fons per aquesta. Què passa que als polítics només se'ls permet el postureig d'estar a la centraleta agafant telèfons?
 

Qui ha sobrepassat la ratlla de la queixa de tieta ha estat Albano Dante. El bel·ligerant diputat de CSQEP feia molt que no deia res, concretament des que va ser escollit cap de llista de Podemos Catalunya. Vaja. Avui ha enllaçat un article seu en un tuit que deia el següent: “#LaMaratoTV3: Quan la televisió pública li renta la cara a la sanitat privada (Sanitas)”. A l'article carrega durament contra TV3 per permetre que Sanitas en sigui patrocinadora argumentant que el que està fent TV3 és propaganda a una nefasta mútua privada.
 

Vaja, que conscientment la cadena pública organitza tot això per rentar la cara a una mútua privada. Altre cop la superioritat moral d'aquells que deuen més de 16 milions als bancs. Carregar contra TV3 per l'organització d'un esdeveniment que està transcendint i arrelant tant al país, amb vora 2.000 actes a tot el territori pel patrocini d'una mútua que, al seu parer, és el dimoni, és bastant fastigós. A això podríem sumar les desafortunades declaracions d'Ada Colau des de la capital d'Espanya dient que treballarà perquè Madrid torni a ser la capital dels catalans. Ho diu l'alcaldessa de la segona ciutat de l'Estat, l'alcaldessa de la ciutat que aspira a ser capital d'Estat. I després ve Quim Arrufat i diu que ell, que no pensa votar a les espanyoles, votaria si ho fes Podemos. A veure quan ens traurem la bena dels ulls, tant voler picar l'ullet a l'un i a l'altre esperant que pugin amorosament a la nostra nau sobiranista ens acabaran abordant.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats