Dijous, 1 d'octubre de 2020 - Edició 798
La República

Eufòria barcelonista amb inevitable rerefons polític

Avui és difícil parlar de res més, ja que l’emoció és difícil de contenir. La cinquena Lliga de Campions del Barça ja és aquí, després d’una nit històrica en què […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 06/06/2015

Avui és difícil parlar de res més, ja que l’emoció és difícil de contenir. La cinquena Lliga de Campions del Barça ja és aquí, després d’una nit històrica en què el Futbol Club Barcelona ha vençut amb força superioritat –tot i que amb cert suspens en algun moment- la Juventus de Torí per 3 a 1. L’eufòria, com passa en aquestes ocasions, s’ha desfermat als carrers de Barcelona i de moltes ciutats catalanes, tot i que amb una intensitat especialment alta. 

Es tracta del tercer títol de la temporada, juntament amb lliga i copa del rei, i el Barça es converteix en el primer equip de la història que ha fet el triplet en dues ocasions. A més, l’equip es fa amb la cinquena Copa d’Europa, en guanya 4 de les últimes 10, i es posa en el palmarès a l’alçada dels grans Liverpool i Bayern de Munic.

Aquesta ha estat la dècada gloriosa del Barça, que sens dubte ha ajudat encara més a donar a conèixer la ciutat, i també al país. I coneixent Catalunya, molta gent està descobrint aquests anys el clam independentista de bona part de la gent. La nit d’avui ha estat un granet de sorra més, ja que els aficionats del Barça que tenien entrades per l’Olympiastadion de Berlín han mostrat milers d’estelades distribuïdes per l’ANC, que ha dit que n’ha repartit 20.000. Les ensenyes han aparegut de forma generalitzada en el gol culé al minut 17:17, acompanyades de crits d’independència. Dels 400 milions de persones que han vist la final, algú haurà descobert aquesta nit màgica la reivindicació del país per primera vegada. Aquest és el camí, aprofitar qualsevol plataforma per difondre el missatge, però a partir d’ara si el procés ha d’anar a algun lloc aquesta internacionalització ha de ser molt més intensa.

 Qui segur que s’haurà adonat del que s’està movent a Catalunya és algun espectador despistat de TVE, perquè aquesta tarda, en l’informatiu de la cadena pública estatal han connectat amb els aficionats barcelonistes a Berlín en directe i, de sobte, han cridat independència i el periodista ha tallat la connexió. Ja no ho poden amagar, Rajoy ja no pot continuar mirant cap a una altra banda i el nou executiu espanyol que es formi a les acaballes d’enguany haurà de prendre decisions. Amb tot, avui no és el tema per discutir-ho, sinó per gaudir de la ressaca culé. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats