Dijous, 1 d'octubre de 2020 - Edició 798
La República

Espanya ja ha fet una oferta… i Catalunya l’està comprant

Polítics i opinadors haurien d’actualitzar el discurs que diu que “Espanya no ens farà cap oferta”, o bé “no ens pot oferir res”… Fals. Espanya ja ens ha fet una […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 26/06/2015

Polítics i opinadors haurien d’actualitzar el discurs que diu que “Espanya no ens farà cap oferta”, o bé “no ens pot oferir res”… Fals. Espanya ja ens ha fet una oferta i nosaltres hi hem caigut de quatre potes, com sempre. No es tracta de cap pacte fiscal, cap peix al cove, ni cap reforma constitucional, millores de competències del que sigui… l’oferta es diu Pablo Iglesias, ve de Madrid, i l’identificaran perquè duu una cua de cavall, participa a les tertúlies de la Sexta, fa discursos enllaunats apresos de memòria i cobra molts diners de l’europarlament per no fer res… quan hi va.
 

Aquesta és l’alternativa a la independència que ha estat preparant l’Estat espanyol. Una alternativa oferta per la seva cara més amable, la que han disfressat d’esquerra revolucionària. La confluència, com tots han pogut veure per televisió amb Iniciativa, i l’enquesta d’ahir d’El Periódico, ha destapat totes les alarmes en el món sobiranista, que està patint un atac de nervis a causa de l’enèsima disputa interna pel tema de les llistes. Podemos ho té molt més clar, a ICV ja els va bé vendre’ls-hi l’ànima (i, encara pitjor, la seva porció de país), i el que digui Teresa Forcades no importa perquè avui no té cap rellevància en política aritmètica. La marca potent és Podemos i no Procés Constituent. Caldrà veure quin és el nom que liderarà la confluència, però ja ha sonat Joan Coscubiela, l’actual cap de files d’ICV –partit que l’ha proposat- al Congrés.
 

Mentrestant, l’Estat espanyol segueix endavant amb la seva política d’impugnar tot el que vingui de Catalunya. Ara han interposat un recurs d’inconstitucionalitat contra el Consell per a la Transició Nacional. Ho ha anunciat la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, amb l’habitual vehemència. Per ella, el TC actua com a goma d’esborrar i pretén fer-nos creure que quan es duu a terme un recurs d’aquest tipus el nostre cervell ha de suprimir de l’historial automàticament tot el que ha fet aquest òrgan que es porta al corredor de la mort del TC. Vaja. La reacció de la Generalitat ha estat molt clara “ni un pas enrere”. Ho ha dit una Neus Munté que s’ha estrenat aquesta setmana com a substituta de Joana Ortega, i ho ha fet amb la dignitat que demanem d’un govern que es declara “100% independentista”.
 

I com podem superar les nostres dificultats, nosaltres els catalans? En parlarem durant els propers dies.

 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Relacionats