Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Es desencalla el "Telecom Package"

Ahir, a la una de la nit, el comitè de conciliació sobre el polèmic “Telecom Package” (format per representats del Parlament i Consell) va arribar a un acord llàrgament esperat. […]

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras 05/11/2009

Ahir, a la una de la nit, el comitè de conciliació sobre el polèmic “Telecom Package” (format per representats del Parlament i Consell) va arribar a un acord llàrgament esperat. Personalment, i com la resta de companys del grup Verds/ALE, estic satisfet de veure com la pressió dels internautes i dels ciutadans europeus en general ha donat els seus fruits. Efectivament, i a l’espera de la transposició que en faci cada estat, el text sembla que assegura la neutralitat de xarxa i fa pràcticament inviables lleis com la “Hadopi” del govern francès, de forma que els drets fonamentals dels usuaris queden garantits fins i tot més clarament del que ho estaven amb l’esmena 138.

L’acord entre el Parlament Europeu i el Consell es produeix gairebé dos anys després que la Comissió presentés el primer esborrany d’un nou marc legislatiu per regular el sector de les telecomunicacions a nivell europeu. Finalment, i després d’un llarg i complex procés de negociació, s’ha aconseguit acostar les postures del Consell (representant dels estats membres de la Unió) a les defensades des del Parlament, i el resultat és un acord que consolida el drets dels consumidors (com per exemple la possibilitat de poder canviar d’operador de telecomunicacions en un dia), profunditza en la construcció d’un mercat únic de telecomunicacions  a nivell europeu i proporciona noves garanties per una xarxa més oberta i neutral.