Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Encara no som prou forts

El Jutge   Santiago  Vidal  ha estat  suspès durant  tres  anys.  El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat, per 12 vots a 9, castigar el jutge Santiago […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 26/02/2015

El Jutge   Santiago  Vidal  ha estat  suspès durant  tres  anys.  El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat, per 12 vots a 9, castigar el jutge Santiago Vidal amb tres anys de suspensió per haver participat en la redacció d'una proposta de constitució catalana.

Què ens està passant  als  catalans que darrerament  no avancem i  cada dia rebem més garrotades i dutxes d’aigua freda?  De fet, això ens passa perquè encara no som prou forts . Això ens succeeix perquè ens manquen blindatges de tota mena. Atenció! Compte ! Ens podem quedar sense res; és a dir, podem perdre, fins i tot,  la minvada i rovellada autonomia que tenim actualment. I la independència no vindrà per generació espontània. La  meva reflexió no és un cant al pessimisme, com alguns  podrien pensar. No vull  ser pessimista (em considero realista ben informat), però potser  caldrà, d’entrada, aconseguir, albirar -lluitant aferrissadament amb molta més unitat i intel•ligència política-  una confederació temporal, per desprès poder  consolidar una independència, dintre de la interdependència europea, amb garanties. Potser la cosa no es podrà aconseguir amb una sola  etapa. 

El que queda  clar és que  hem de ser conscients  que encara no som prou  forts. A més, no és només el govern espanyol el problema (potser n’és el principal). De tota manera, cal tenir  molt  present  que  la Unió Europea encara està molt  verda en relació amb  el contenciós  català.