Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els tribunals segueixen desplomant la justícia i la democràcia

Avui anem de tribunals. L’Audiència de Barcelona, que investiga el paper de molts policies i les càrregues de l’1O, ha ordenat expulsar l’Ajuntament de Barcelona de l’acusació popular. Queda clar, […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 05/12/2019
L'Audiència de Barcelona

Avui anem de tribunals. L’Audiència de Barcelona, que investiga el paper de molts policies i les càrregues de l’1O, ha ordenat expulsar l’Ajuntament de Barcelona de l’acusació popular. Queda clar, que davant un dels processos oberts més grans que hi ha ara a Europa, una causa contra més de 50 policies ja, els tribunals sembla que llencen un cable a l’Estat. Les víctimes de l’1O perden un valedor molt important a la ciutat de Barcelona i a la resta del país on d’altres ajuntaments s’han presentat com acusació particular.

Però la cosa amb els tribunals no acaba aquí. Saben que estem molt i molt pendents de què dirà el Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre Junqueras. Segurament, el líder d’ERC no en traurà massa cosa, però igual de retruc Puigdemont o Comín sí. Seria una victòria bastant agredolça. El fet és que si Junqueras no adquireix la immunitat desitjada, efectivament serà perquè l’Estat no li va deixar sortir per jurar la Constitució (imbècils no són, però demòcrates tampoc), però també perquè avui hem sabut que el Tribunal Suprem no va informar a l’Europeu el 14 d’octubre que la inhabilitació de Junqueras estava suspesa fins el 30 d’octubre quan en va informar amb data del 14 en una altra interlocutòria. Ah! Mestres de l’engany, de la tergiversació, del règim. Salvaguarda de l’Imperi. Feliz Día de la Constitución que nos dimos entre todos.