Dijous, 13 d'agost de 2020 - Edició 749
La República

El vaixell reprèn el rumb cap a Ítaca

El pacte d'estabilitat amb què obríem aquest espai establia les coordenades que havia de seguir l'embarcació sobiranista fins la celebració d'una consulta el 2014. El convuls 9N va culminar el […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 18/01/2015

El pacte d'estabilitat amb què obríem aquest espai establia les coordenades que havia de seguir l'embarcació sobiranista fins la celebració d'una consulta el 2014. El convuls 9N va culminar el propòsit de l'acord, no sense disputes a la cabina de comandaments, però el problema era que la carta de navegació ja no indicava res més del camí a seguir, la qual cosa els capitans ja sabien. Quina ruta calia seguir a partir d'ara? Era hora de fer una parada en el camí per planificar les següents escales de manera ràpida. L'operació s'allargava dos mesos incomprensiblement, davant el desconcert dels passatgers que veien minvar les provisions i tot un mar ple d'esculls davant seu. Finalment, quan semblava que ens embarrancàvem, aquest dimecres es decidia com continuar el periple.
 

Hem arribat al final d'un període. I demà s'iniciarà de nou la marxa amb la votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos de cada conselleria. Serà l'inici d'una nova etapa en el viatge que ens ha de portar a la mítica illa grega. El vaixell independentista torna a llevar l'àncora, sense que els passatgers sàpiguen quina ruta té previst seguir exactament la tripulació, però amb la confiança que s'hauran posat d'acord i avançaran cap al lloc on ens van prometre des del primer dia: Ítaca. Si no és així, el 27 de setembre els passatgers defenestrarem els timoners, n'escollirem uns altres i potser el destí que molts anhelem es veurà frustrat i la nau es veurà forçada a emprendre un altre rumb. Abans de la tardor trobaran molts esculls, entre els quals navegacions contràries, cants de sirena, pirates i potser el saboteig d'algun talp a l'embarcació. Però ni aquestes raons, ni la boira que entela l'horitzó seran excusa suficient per no seguir el camí si els capitans no s'entenen. En qualsevol cas, els que escrivim aquest diari de bord agafarem una nova llibreta i seguirem testificant tots els esdeveniments que es produeixin dins de la nau sobiranista.

Article escrit per Guifré i Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Relacionats