Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El tren : un element per promoure el turisme

  Tot i que sembli el contrari, no corren bons temps per al tren. No corren bons temps per al ferrocarril, malgrat que els grans mitjans de comunicació cada dia […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 30/03/2011

 
Tot i que sembli el contrari, no corren bons temps per al tren. No corren bons temps per al ferrocarril, malgrat que els grans mitjans de comunicació cada dia ens bombardegen amb les benaurances del gran tren que, teòricament, en un tres i no res ens desplaçarà d’un lloc a l’altre de la geografia europea. Però . Ai las ! Què passarà amb el tren convencional que agafa la gent normal cada dia per anar a treballar, al metge o per oci ? Com quedaran, en un futur proper, els serveis de la mobilitat ferroviària dels pobles de la contrada Alt empordanesa ? Com quedarà el tram del tren convencional entre Figueres-Portbou-Cervera de la Marenda?
 
Aquestes preguntes tan clares haurien de tenir una resposta contundent i diàfana en els propers mesos. En uns moments en què la societat debat més intensament que mai la necessitat d’apostar pel transport públic com a contrapartida d’un creixement desorbitat del vehicle privat i a una crisi estructural terrible, el tren convencional, no només com un ingredient vital per a una correcta mobilitat local i comarcal, sinó també com a element per a promoure el turisme a la nostra comarca, té encara molt de camp per córrer. Té un ampli marge de possibilitats que cal aprofitar molt millor .