Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Rei d’Espanya ja deu saber que de porc i de senyor se n’ha de venir de mena

El rei d'Espanya s'ha negat a rebre a la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. El Rei Felip podria haver-la rebut ahir com és tradició i s'ha fet sempre […]

Èric Bertran 12/01/2016
El rei d'Espanya s'ha negat a rebre a la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. El Rei Felip podria haver-la rebut ahir com és tradició i s'ha fet sempre des de l'any 1980 per tal que ella li comuniqués qui ha estat escollit com a nou President de la Generalitat de Catalunya.  Com a 130è President de la Generalitat, que es diu ràpid. Ahir el Rei s'hi va negar i es va haver de fer la comunicació per correu electrònic, que modern i cutre al mateix temps. I quina llàstima. Encara que ell sigui el cap de l'Estat i la Presidenta li anés a comunicar que marxàvem d'aquest Estat d'acord amb un mandat democràtic ell podria haver mantingut un mínim de cortesia, d'educació, de saber fer. Fins i tot podria haver aprofitat l'ocasió per agafar el toro per les banyes, fer un pas endavant amb el desgovern que hi ha a Espanya i intentar donar la imatge de que ell personalment com a cap d'Estat pren les regnes de la situació. Però no va ser així, es va amagar.
 
Ni per educació va fer la recepció. Sembla que l'actual rei, que alguns diuen que és el més format que ha tingut mai Espanya, no sap com afrontar el desafiament català. Potser ja el donava per mort i encara no ha assimilar el que ha passat aquest cap de setmana. Potser és precisament que estava de cap de setmana i ni se'n va assabentar. La qüestió és que aquest enfrontament polític li ve gros. Tant, que ahir va protagonitzar un gest indigne quan va signar el decret de cessament del Molt Honorable President Mas. Sempre per inèrcia i tradició en el cessament agraeix 'els serveis prestats' pel President sortint. En aquest cas, va esborrar l'agraïment. Ni que sigui protocolari. En fi, potser ja s'espera a rebre a l'ambaixador de la República Catalana. 
 
Com dirien alguns, de porc i de senyor se n'ha de venir de mena, que vol dir que els qui han pujat en un ambient de vulgaritat no poden ser persones cultes ni refinades. Bon dia a tothom!

www.ericbertran.cat