Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

EL PSC, SENSE NORD

Jo que no sóc militant del PSC puc dir-ho. Ja entenc que els que són a dins no ho poden fer. El problema que tenen té noms i actituds: es […]

Bernat Valls 01/02/2013

Jo que no sóc militant del PSC puc dir-ho. Ja entenc que els que són a dins no ho poden fer. El problema que tenen té noms i actituds: es diuen Chacón, Balmón…i representen l'ambició desmesurada i els interessos particulars. Veieu que no he nomenat al Navarro…pobre! És un pobre home en mans d'uns voltors implacables, inconscients i indignes de representar un partit amb la història del PSC. Voler conrear un suposat electorat espanyolista en contra de la sobirania catalana en un moment històric com l'actual, és l'acte d'irresponsabilitat més gran mai vist al nostre país.
Entre tant, la reacció que ha expressat la direcció del PSC, condicionada i sotmesa als noms que he citat, és la d’emprendre mesures disciplinàries contra els diputats que s’han apartat de les directrius del partit. És molt trist, perquè demostren un desconeixement absolut del funcionament del Parlament de Catalunya.
A hores d’ara, el senyor Navarro té menys experiència que un servidor com a diputat. Malgrat ser-ne per un període breu de temps, a dia d’avui he tingut l’honor de ser membre de la cambra catalana més temps que ell. Potser per això, i només per això, puc permetre’m el luxe de recordar-li que els diputats al Parlament de Catalunya, així com els del Congrés de Diputats de Madrid, no estan lligats per mandat imperatiu, cosa que vol dir per neòfits en aquesta tasca com ell, que poden votar el que la seva consciència els determini, més enllà de les consignes dels partits. Això és llei, avalat a la Constitució Espanyola que ell i d’altres apel·len amb tant de fervor i en el propi Estatut de Catalunya. Per tant, prendre represàlies per haver exercit aquest dret, a més d’antidemocràtic és il·legal. Ja té pebrots que els vulguin castigar per no haver votat en la línia de denunciar la resolució del parlament per antidemocràtica i il·legal, mitjançant un exercici que ni és demòcrata ni legal (i, a nivell d’estil, no passa res per repetir tantes vegades en un breu espai de temps els termes democràcia i legalitat, a veure si se’ls hi queda alguna cosa; és una llicència que us demano que em permeteu en aquest cas).
El temps i aquest mateix electorat que volen manipular en benefici propi els posarà al seu lloc. Fins que arribi aquest moment, les passes que estan començant a fer des de dins del PSC uns quants valents, haurien de ser més grans i fermes. Així, aquest temps es farà més curt i els farà menys mal. Però sobretot, ens farà menys mal a tots.