Dijous, 13 d'agost de 2020 - Edició 749
La República

El procés sobiranista i la sanitat pública

És indiscutible que  la  sanitat pública és un element  clau de tota societat que es consideri democràtica i equilibrada. No hi ha dubte que la sanitat pública és un pilar […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 12/04/2015

És indiscutible que  la  sanitat pública és un element  clau de tota societat que es consideri democràtica i equilibrada. No hi ha dubte que la sanitat pública és un pilar essencial d’un estat del benestar, ara en hores  baixes. De fet, per exemple, al Regne Unit, tant conservadors com laboristes, estan tenint molts problemes  amb la sanitat pública. A casa nostra, la degradació de la sanitat pública, i els cants de sirena privatitzadors del Conseller Boi Ruiz  és la causa  principal  de la devaluació  i  la pèrdua de  credibilitat del procés  sobiranista/independentista . No podem fer broma amb la sanitat  pública. És absolutament  necessari que  s’aturin les retallades i  que es  deixi d’amenaçar amb privatitzacions maldestres i, sobretot, que els  excel•lents professionals  té  la  sanitat pública  catalana  puguin fer  bé, amb bones  condicions,  seva la feina .

Per altra  banda, cal tenir molt present que la pèrdua de qualitat de la sanitat pública implica, automàticament, una retallada considerable de l’esperança de vida. La sanitat  pública és l’element clau, per tal de poder  gaudir, amb dignitat, d’uns mínims de qualitat  de  vida. En aquest sentit, no pot ser -de cap de les maneres- que   es pretengui imposar al ciutadà el fet d’haver de pagar-se una mútua privada si vol estar ben  atès. Aquesta  política  de mercantilització de la sanitat  és inviable i , a més,  incompatible  amb els, mínims,  valors  de tota democràcia europea, justa, madura i equilibrada.  Aquesta política de manipulació i tensió privatitzadora  no pot continuar  ni un minut  més. Catalunya, la democràcia i el procés  sobiranista es mereixen  una sanitat pública  al 100% digna  i de qualitat.

Relacionats