Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El pitjor càncer contemporani

Per què serà que  en la nostra, complicada, societat actual  la bona gent cada  dia  pateix  més, i es mor més jove;  per contra,  els corruptes, els poca-soltes i el […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 03/05/2014

Per què serà que  en la nostra, complicada, societat actual  la bona gent cada  dia  pateix  més, i es mor més jove;  per contra,  els corruptes, els poca-soltes i el poderosos- més enllà de la classe política -cada dia  estan més  blidats i, pràcticament, gairebé  mai es moren abans dels  vuitanta ? De fet, es pot parlar clarament  que  vivim en una societat injusta, però, sobretot, cancerígena . Ara  i aquí,  el càncer no és només quelcom relacionat  amb la biologia  o  la  ciència mèdica, en què  seva  la  solució hauria de passar  per la classe mèdica i científica, sinó que també és quelcom  terriblement  social. Actualment, el pitjor càncer contemporani  no el poden solucionar  els  metges ni el psiquiatres.

No hi ha dubte que, avui en dia, la pitjor metàstasi és  el binomi : “incertesa/precarietat laboral” , la qual cosa  només és pot solucionar  amb la filosofia, la sociologia i, especialment  com  a millor antídot/antigen,  amb la política  en majúscules .