Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El llegat del thatcherisme

El  thatcherisme, sense  cap mena de dubtes, ha estat i és  sinònim  d’ injustícia  social,   ruptura  de la cohesió social,  fragmentació  de la societat  i   desintegració de l'individu, com a  […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 09/04/2013

El  thatcherisme, sense  cap mena de dubtes, ha estat i és  sinònim  d’ injustícia  social,   ruptura  de la cohesió social,  fragmentació  de la societat  i   desintegració de l'individu, com a  ésser crític  dintre  d'una  societat  lliure i  democràtica. Així mateix,  ha representat  la destrucció del petit  comerç i la banalització devastadora del transport públic. Ha contribuït a enfortir l’euroescepticisme feixistitzant  i l’egoisme imperialista arreu  del  vell  continent .

De fet, el més greu és que el llegat del thatcherisme ho  ha  contaminat tot, fins i tot les esquerres i els països emergents com la Xina. En  aquest  sentit, el més lamentable és que, desprès de la mort de la Dama de Ferro, la  ideologia thatcherista  – molt  forta  i  prepotent en l’actualitat –  continua provocant un terrible sofriment humà arreu del planeta.