Dilluns, 28 de setembre de 2020 - Edició 795
La República

El gran tiberi d’Oriol Junqueras

L’Estat espanyol torna a cometre un greu error avui permetent que, en pro de l’audiència, La Sexta faci una entrevista a Oriol Junqueras, que a més s’ha cruspit a tots […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 25/04/2015

L’Estat espanyol torna a cometre un greu error avui permetent que, en pro de l’audiència, La Sexta faci una entrevista a Oriol Junqueras, que a més s’ha cruspit a tots els tertulians justament un dia després del gran acte d’Ara és l’Hora. Intentant assimilar la injecció d’adrenalina del míting d’ahir, a darrera hora d’aquesta dissabte el president d’ERC ha protagonitzat una entrevista al canal espanyol on ha deixat buit el sac d’arguments demagògics de la caverna, i ha donat una molt bona imatge entre els catalans que estan avesats a escoltar aquests missatges dels canals espanyols.
 

Abans d’això, nosaltres estàvem ben entretinguts amb les reaccions de l’unionisme a l’acte d’ahir del Palau Sant Jordi. El matí ha començat amb els tres protagonistes de l’acte –Forcadell, Casals i Vila d’Abadal-, que han llençat missatges d’optimisme a Catalunya Ràdio. A Duran i Lleida li ha molestat que la presidenta de l’ANC digués que està segura que UDC acabaria pujant al carro independentista. Duran, irat, ha piulat “Seria possible que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ens deixés tranquils als d'Unió? Decidirem el que creiem que haguem de decidir”. Antoni Castellà, el líder del sector independentista del partit, ha piulat una estona després “Carme Forcadell, gràcies per la feina que fas i pel respecte que tens per la gent d'Unió”. Al vespre, l’exeurodiputat reconvertit en senador i home de confiança de Duran, Salvador Sedó, ha afegit més llenya al foc, rabiós: “Vila d'Abadal va perdre Congrés Unió. Només 20% vots. I va marxar. Què no digui ara que hem de fer!!! Això és cosa nostra, dels militants!!”. Hi ha molts nervis pel que pugui passar després de les municipals, i es tem que Duran manipuli la pregunta del referèndum intern que tenen programat pel 14 de juny.
 

I amb el sainet muntat, Oriol Junqueras apareix de cop al botó del comandament a distància corresponent a La Sexta, en plena forma. El president d’ERC ha estat molt hàbil a l’hora d’anar detectant les mines que la cadena espanyola havia anat col·locant a través dels microreportatges o les preguntes dels tertulians, i les ha anat desativant una a una. De fet, Junqueras s’ha quedat sol parlant, perquè el nivell de les preguntes no era massa alt: “Cree que Mas es independentista? Se ha pasado al Islam?”. Ni tan sols Xavier Sardà, reconvertit al mediocre polemista polític que avui és, després del seu pas per Crónicas Marcianas on es dedicava a vexar nans i guanyar calés fàcils, ha aconseguit elevar el nivell de les qüestions. Però no es preocupin, que després ha aparegut l’altre xouman, Pablo Iglesias, i tot ha retornat al seu lloc.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats