Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Barça i les victòries polítiques

El passat dissabte 21 de novembre de 2015 el Barça va aconseguir una victòria contundent  i històrica. El 0-4  al  Bernabeu  va  ser impressionant,  sensacional; gairebé es va igualar el […]

Josep Maria Loste 30/11/2015

El passat dissabte 21 de novembre de 2015 el Barça va aconseguir una victòria contundent  i històrica. El 0-4  al  Bernabeu  va  ser impressionant,  sensacional; gairebé es va igualar el rècord de l’any 1973 -en ple tardofranquisme, on Johan Cruyff era la gran figura estel•lar de l’equip blaugrana-  en què el  Barça va  assolir  aquell històric 0-5 a l’estadi  “blanc” de la Castellana.

És important recordar els moments puntuals de la nostra història contemporània, en què el poble de Catalunya ha vibrat en un esclat de joia; ara bé, no podem viure de les “glòries” esportives, socials  i polítiques del  passat. De tota  manera, tant de bo que  poguéssim transformar  les victòries  del  Barça  actual, molt merescudes, en una desconnexió política, intel•ligent i efectiva. Benvinguda siguin la victòries del Barça i el seu estil de joc (els jugadors i l'equip tècnic s’ho estan guanyant a pols) però ara ha arribat l’hora de  treballar dur – tal com treballa el Barça- perquè el 20-D no guanyi a Catalunya  un partit sucursalista, unionista  i  neolerrouxista.. Cal que tothom comenci a fer la feina cívica de convèncer el màxim nombre de catalans, ja que el 20-D també és molt important. Els resultats  electorals  del 20-D seran fonamentals per tal de consolidar, definitivament, una majoria sobiranista/independentista que pugui tirar endavant un full de ruta clar cap a la llibertat nacional i la justícia social. Tots els catalans hem d’aprendre de la perseverança del Barça, per tal que  la nostra -oprimida, intervinguda, espoliada  i discriminada-  nació catalana pugui tirar endavant amb dignitat.

Visca  el  Barça ¡   Visca Catalunya  lliure i sobirana ¡