Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El 17-A ens vàrem mullar de debò a Lledoners

Amb dos amics de l'Alt Empordà (La Mar d'Amunt) van decidir el passat 17-A anar a la concentració del Centre Penitenciari de Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada( El Bàges) […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 20/08/2018

Amb dos amics de l'Alt Empordà (La Mar d'Amunt) van decidir el passat 17-A anar a la concentració del Centre Penitenciari de Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada( El Bàges) En cotxe fins a Girona, on prenem un bus organitzat per l'ANC,. Òmnium i la Fundació Llibreria les Voltes i cap Lledoners , en unes ferèstegues terres  del  Bàges .

Doncs bé cap a  2/4  de 7 arrribem  a  Sant  Joan  De Vilatorrada,  Lledoners,    amb  una cua  de  cotxes  immesa  i  una  trenta  d’autocars. La  climatologia  ens va ser totalment  adversa  -pluja menuda, pluja  intensa, però  sempre  pluja-. Segons  un responsable  de l servei  d’informació  de l’ANC del Bages, en aquella  immesitat de camps, ja sembrats,  podíem  ser  unes  20.000  persones  que ens vàrem mobilitzar , una vegada més, per l’alliberament  immediat  dels  presos  polítics  catalans, pels  drets humans, per la llibertat  d’expressió,  pel dret a l’autodeterminació  dels pobles  i per la implementació  definitiva de la  República catalana. De fet, el  17-A, jornada luctoosa,  a ca  nostra, ens vàrem mullar de debò  per  Catalunya.   

La  concentració/manifestació  reivindicativa  de Lledoners  del passat 17-A  va representar  un resposta multitoudinaria, de  patriotisme  cívic  i radicalitat  democràtica per tal  de  fer  front  a la  veritable “barbàrie” que  representa el fet  que el servidors  públics del 17-A, els polítics  valents  votats  democràticament encara estiguin  a  la  presó. I més, tenint  en  compte  que Europa, la justícia independent  de  Bèlgica, Alemanya, Escòcia  i Suïssa, ja ens  ha  donat  la  raó . és incomprensible el que està  passant  amb els presos polítics  catalans .