Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Drets socials i llibertat nacional

En relació amb la vidriosa  qüestió  dels  pressupostos, Catalunya  viu  un moment difícil i complex;  però amb  intel•ligència i voluntat  política es pot superar. També cal tenir molt en compte […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 12/06/2016

En relació amb la vidriosa  qüestió  dels  pressupostos, Catalunya  viu  un moment difícil i complex;  però amb  intel•ligència i voluntat  política es pot superar. També cal tenir molt en compte que, actualment, existeixen  poderoses  forces  ocultes -espanyolistes i reaccionaries- que volen assassinar  definitivament  el procés  d’alliberament  nacional (i social)  de  Catalunya. De la mateixa  manera, alguns mitjans de comunicació, de casa  nostra (ja no parlem de Madrid)  dia rere  dia, només es dediquen a fer  mal : a dinamitar el procés i a crear desconfiança i malastrugança en la gent poc polititzada. Aquests personatges i poders públics/privats, tan manipuladora i, també, tan ufans i  tan superbs, són el problema de debò que pateix la nostra estimada nació catalana. Ara més que mai ens calen drets socials amb normalitat nacional. Només amb la sobirania plena -dintre de la interdependència europea- serà possible consolidar i blindar els drets socials/drets fonamentals del 100% dels catalans.

Ara bé, de tota manera, cal tenir  clar  que la situació  actual no  és bona, ja que uns pressupostos prorrogats impedeixen que  es puguin  posar  en marxa  moltes  partides socials molt  necessàries, extremadament  necessàries  per  combatre la pobresa  i les desigualtats a  casa  nostra. Per  consolidar els drets  socials és necessari, com l’aire que respirem, la normalitat nacional i, al mateix temps, una independència sense drets  socials  seria  quelcom  impossible, seria  quelcom  eixorc i inaplicable. Tot  govern democràtic “normal” a  de disposar  de pressupost, i en l’època  en què vivim, dels  pressupostos més socials  possibles.  Aquests pressupostos  que, de moment, han estat  rebutjats ( no es podran debatre) eren molt socials, però les  coses han anat de tal  manera que no ha estat possible un vot afirmatiu. També cal esmentar que aquests pressupostos no han estat rebutjats, només, per la CUP; les forces espanyolistes, de diverses gradacions, també han aprofitat el moment per  posar bastons a les rodes dels procés d’alliberament nacional (i  social) de la nostra estimada nació  catalana.

Relacionats