Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Dissabte comença tot

Artur Mas ha trucat aquest matí personalment als líders parlamentaris de CiU, ERC, ICV i CUP per convocar-los dissabte a les deu del matí a la signatura oficial del decret […]

El Dietari del Procés 25/09/2014

Artur Mas ha trucat aquest matí personalment als líders parlamentaris de CiU, ERC, ICV i CUP per convocar-los dissabte a les deu del matí a la signatura oficial del decret de convocatòria de la consulta del 9N. També ha convocat a la presidenta i la mesa del Parlament. Com veuen, màxima solemnitat i transcendència en un acte formal que formarà part de tots els llibres d'Història acabi com acabi.

La voluntat de vestir aquest acte amb roba de gala i amb els convidats més importants també passa per intentar que la convocatòria doni la volta al món, i tothom -els catalans els primers- hi veiem el segell de confiança que ens dóna el govern del nostre país per legitimar aquesta votació i mobilitzar-nos per anar en massa a les urnes el proper 9 de novembre. Ni tant sols l'encara president de la Unió Europea, Hermann van Rompuy trobarà arguments per oposar-s'hi, per bé que ell preferiria que aquest procés acabés de forma sanguinària per a poder-lo avalar. “La democràcia no pot servir per canviar fronteres” deia ahir. Alfred Nobel deuria notar una punxada ben forta dins la seva tomba després de sentir aquestes paraules tant pacifistes.

La convocatòria només pot acabar bé o malament, i ara dependrà de com juguin les seves cartes els governs tant de Catalunya com Madrid. Soraya Sáenz de Santamaria, presidenta en funcions i ministre de justícia també en funcions ja ha dit que Espanya actuarà amb celeritat, ja que per ells els temps no són flexibles. Espanya porta tota la setmana patint la llarga agonia de trobar-se de bon matí la publicació de la llei i el decret i haver-se de moure a corre-cuita per activar els mecanismes del bloqueig, i és per això que aquestes paraules d'avui destil·laven ràbia. Si Espanya es pensa que, a sobre, els donarem totes les facilitats i de regal el cap del nostre president en safata és que van tant cecs que quan les vegin venir ja haurem declarat la independència.

Som a dos dies del famós xoc de trens. Els maquinistes ja es veuen des de les seves cabines de comandament. Cordin-se els cinturons i preparin-se per l'impacte!

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014