Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Del 7-D al 21-D

Del   7-D    al   21-D El 6  de desembre a les 5:36 de la matinada un servidor  sortia de l’estació  de  Figueres, amb un bus, que venia de  Girona,  de  la  […]

Josep Maria Loste 20/12/2017

Del   7-D    al   21-D

El 6  de desembre a les 5:36 de la matinada un servidor  sortia de l’estació  de  Figueres, amb un bus, que venia de  Girona,  de  la  companyia  Autocars  Roca, i iniciava  el  camí  cap  al  Nord, per  tal  d’afegir-me  a la  gernació de catalans  el   7  de  desembre a  les  11:30 a la capital  històrica  de Flandes i, alhora, la  capital  d’Europa . Era  un  autocar  amb  capacitat  per a  68  persones i  amb  un molt  bon  ambient,  podriem  dir  de  germanor i  solidaritat per una causa comuna : la llibertat  i la justícia  social  per  a Catalunya  i, sobretot,  l’alliberament  immediat  dels presos polítics molt  lluny de  tots  nosaltres,  però molt  presents  en els  nostres cors i  esperits. El  viatge  d’anada fins  l’hotel  de  Namur,  a uns  80  quilometres de  Brussel•les (un altra  esplèndida i històrica ciutat,  capital  de  Valònia) va  ser llarg  i  dur, però gràcies  a un guia  i  dos  conductors  molt professionals vàrem poder  superar  uns  1.300  quilometres de monòtona  i,  a voltes col•lapsada,  autopista. El  viatge de tornara  el  dia  8  al matí, també  va ser dur, però  molt satisfactori,  en què  es respirava  constantment  una  garn qualitat humana;  ja que el dia  abans  haviem fet  el cim; és  a dir, haviem estat a la manifestació  històrica més multitudinària a la capital europera.

Efectivament, el passat 7 de desembre a Brusel•les  els catalans vàrem  aconseguir  el “cum laude”. Va  ser una mobilització  cívica i pacífixca impecable, fins i tot els escombriaires vàren tenir poca feina.  També  cal assenyalar  el  dogmatisme i  el menyspreu  envers  la comunitat catalana, d’alguns  eurodiputats del  PP  i Ciutadans que el mateix dia 7  al matí manifestaven, en unes declaracions  completament  kafkianes, que èrem  quatre  gats, que no arrivàvem ni a ser 10.000 persones, quan  el diari belga  francòfon La Libre Belgique (que no és precisament  independentista, però  si  que creu  en la democràcia i la llibertat  d’expressió) assenyalava que èrem 45.000 manifestants, al  final van ser  més de 100.000 persones. Va ser  impressionat, tot  i que  ja  havia  estat a  Brussel•les  a l`any 2009, en veure, en copsar els  rius de  gent  amb estelades, bufandes  groges, algunes  banderes   de Flandes ( l’espectacular  lleó  en fons groc) en aquesta esplendorosa  ciutat,   síntesi de la cultura  llatina  i la  cultura  germànica; amb  una policia federal  belga molt correcte i educada, que va fer molt bé  la  seva  feina. El 7-D a  Brussel•les ens  ha  donat molts  empenta  per seguir endavant , per  votar  massivament  els proper   21- D  i  per  demostrar  a tot el món la  força de la nostra lluita  democràtica. Per  esdevenir definitivament  un poble  lliure  i sobirà.