Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Decepció amb majúscules

Europa m'està decebent molt. Europa, la UE,  sembla no  voler entendre  la qüestió catalana. Quan Catalunya sempre ha estat, i és Europa, d’ençà de l’època de Carlemany. Aquí  tenim el […]

Josep Maria Loste 25/09/2014

Europa m'està decebent molt. Europa, la UE,  sembla no  voler entendre  la qüestió catalana. Quan Catalunya sempre ha estat, i és Europa, d’ençà de l’època de Carlemany. Aquí  tenim el principal problema, l’escull més important que ens impedeix ser lliures. 

Quan parlo d'Europa no vull dir els pobles d'Europea, sinó que em refereixo a la burocràcia de Brussel•les, la qual ara s'ha tornat molt jacobina . I no ho entenc. Per altra banda, a mi ja no  m’amoïna  gens el que digui o faci Madrid,  el que ens hauria de preocupar molt a tots els catalans és l'actitud antidemocràtica de Brussel•les contra els anhels de llibertat nacional de la mil•lenària nació catalana .

Catalunya  i Europa són indestriables : històricament  sempre  han estar carn i ungla.  No hi ha poble, al vell continent, més europeista i demòcrata  com  el  poble  català. A més, sempre a  casa nostra Europa  havia estat  sinònim  de llibertat, democràcia  i modernitat .