Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

CRISI LIQUIDA

L’evolució política als Països Catalans vindrà marcada per una situació econòmica dura i complexa. Aquest és el titular que han posat des de fa tres anys, i sobre el qual […]

Jordi Gabarró
Jordi Gabarró 07/02/2011

L’evolució política als Països Catalans vindrà marcada per una situació econòmica dura i complexa.
Aquest és el titular que han posat des de fa tres anys, i sobre el qual ens fan pivotar totes les decisions polítiques que es prenen.
Crec però que és un titular equivocat, en diferents articles intentaré desglossar com de simple i erroni pot haver sigut aquesta simplificació i les actuacions preses sobre aquesta.
Així en aquest article només posaré un punt de partida  de manera de com es treballarà per desmuntar el titular.
D’entrada treballaré en dos grans àmbits territorials, un internacional on es dividirà en les grans àrees regionals d’influència política i econòmica
L’altre serà els Països Catalans així com el factor de submissió a l’estat espanyol i, com la seva política colonial afegeix una càrrega més sobre unes problemàtiques internacionals.
La manera de treballar aquests dos àmbits serà extensa i sobre diferents factors , entre altres coses perquè a diferència del titular,  no només és una crisi econòmica i en particular financera. El fet financer és només una part ínfima d’un gran relat d’unes dimensions i consistència,  que canviarà  les nostres vides així  com la manera com  les em entès fins avui.
Per tant estem en una crisi liquida, on no només l’economia sinó la societat està en ple canvi i sense cap consistència ni punt referencial.
Així  sintetitzaré a grans trets alguns dels factors més importants en les causes que porten a un col.lapse i crisi líquida.
El fet de fer aquest analisi de diferents factors en les causes ens permetra entendre el perque no només es economica i financera i perque es internacional . Sobre aquests factors en les causes veurem com  es donen en diferents intensitats arreu del món i que s’entrellaçen i embolcallen  un col.lapse  i una crisi líquida .
Des de l’altre àmbit de territorial veurem com s’hi afegeixen factors pròpis i especifics que fa que als Països Catalans s’aprofundeixi   la  desesperança.