Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Construir un país millor

El problema de la independència de Catalunya  són tres:   1/Europa, 2./La crisi 3./La immigració . Aquestes  són les tres màximes  febleses que actualment  patim els catalans per poder  ser lliures […]

Josep Maria Loste 01/06/2013

El problema de la independència de Catalunya  són tres:   1/Europa, 2./La crisi 3./La immigració . Aquestes  són les tres màximes  febleses que actualment  patim els catalans per poder  ser lliures i que ens impedeix la construcció d'un país  millor del que tenim actualment . Catalunya ha de fer  un esforç titànic  per explicar-se  a Europa, en totes les llengües  possibles; sobretot, en el que jo anomeno les tres llengües de la Costa Brava en els anys 70 i 80 del segle passat; anglès, francès i Alemany.

Catalunya  ha de  saber  bastir aliances polítiques a Europa, que ens blindin de l'agressivitat  espanyolista. Catalunya ha de  saber  articular un model econòmic anticrisi, que  superi la precarietat del model actual – de  l’austeritat irracional al 100% –   que ens  està arruïnant a  tots .