Dilluns, 28 de setembre de 2020 - Edició 795
La República

Compte amb els pastors gots

Avui la notícia del dia en relació al procés ha estat indubtablement l’exclusiva que ha difós RAC1 en relació a la possibilitat que el govern espanyol avanci les eleccions i […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 27/04/2015

Avui la notícia del dia en relació al procés ha estat indubtablement l’exclusiva que ha difós RAC1 en relació a la possibilitat que el govern espanyol avanci les eleccions i les faci coincidir amb les plebiscitàries catalanes, per mirar de provocar una divisió letal entre CiU i ERC i avortar el procés definitivament, ara que estem en un moment delicat. El comunicat, un clam a la incertesa i l’especulació, ha donat la volta a Catalunya i fins i tot Mariano Rajoy s’hi ha referit a mig matí a preguntes dels periodistes, dient que no descarta cap opció, però que en principi mantindrà la convocatòria per finals d’any.
 

La peça es basava també en els comentaris que aquesta setmana passada va realitzar Artur Mas en el sentit que si hi hagués alguna causa extraordinària, tampoc descartava ajornar les eleccions del 27S. Al final, tants ajornaments, les acabaran convocant quan estaven previstes, la tardor de 2016, tal i com demana Duran i Lleida i Unió Democràtica. Malauradament, Carme Forcadell, que té l’ANC revolucionada pel procés de transmissió de poders, també va flirtejar –tot i que més vagament- amb l’opció de la causa extraordinària. Cal mantenir el timó amb força i no deixar cedir la nau en aquesta transcendental onada. Un nou ajornament de les expectatives electorals sí que podria donar una mala sacsejada al procés, i deixaria en mal estat CiU.
 

Esquerra Republicana ja ha sortit aquest migdia al pas de les especulacions i ha deixat ben clar que no s’apunten a cap endarreriment més. Anna Simó ha recordat que hi ha un pacte i un full de ruta signat per la majoria de forces sobiranistes i, que per ells, el tema està tancat. Ara caldrà posar un ciri a la Moreneta i esperar que els tertulians de casa no ens intentin transmetre les seves contradiccions influenciades a fi que ens desmarquem del camí marcat. Estiguin atents.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats