Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

Comentaris polítics: CUP, PSC-PSOE, En Comú Podem.

1. CUP: Candidatura d'Unitat Popular és com la galleda d'en Bragul amb grossa nansa i sense cul! Si no recorda malament, ja els hi va costa passa del municipi al […]

Avatar
Francesc Bonastre i Santolària 12/06/2016

1. CUP: Candidatura d'Unitat Popular és com la galleda d'en Bragul amb grossa nansa i sense cul!

Si no recorda malament, ja els hi va costa passa del municipi al Parlament. Em temo, que dites candidatures en els municipis poden ser un poti-poti ideològic entre socialisme autogestionari, anarquisme, comunisme i ves a saber què. Pel que fa al conjunt, aquesta estructura, balanceja entre la independència i el federalisme d'esquerra, o entre la República Catalana independent i la República Catalana federada a l'Espanyola perquè si no no es pot entendre com alguns han donat i donaran suport a Podemos o En Comú Podem. Igual pateixen de la malaltia de l'esquerranisme en el comunisme i, creuen que tot nacionalisme en el fons és burges.

La molta aparença i capacitat nul·la de la CUP s'ha demostrat amb el M.H. Mas que va marxar de president i amb el No als pressupost del govern de Junts pel Sí. En el primer cas, el feien personalment continuador de corrupció política i, deixant de banda, que no s'ha provat res judicialment i, que a més, està sent jutjat per posar unes urnes el 9-N de 2014. Resulta, que amb el pas al costat que va fer ell i amb el No al pressupost de l'actual govern per part de la CUP, el M.H. Mas podria tornar a la política i a ser president un altre cop. Si la CUP no s'hagués acarnissat amb Mas, aquest havia dit que després dels 18 mesos plegaria de la política i, en canvi, ara pot tornar.

Per una altra banda, el No als pressuposts per què si es veu que són els millors que es podien fer o un avanç respecte a anteriors que s'havien fet? I si s'havia fet un pacte d'estabilitat de govern és que aquests pressuposts no entraven en aquest pacte o què? No es tracte només de comptes? Els de la CUP no tenen confiança amb Junts pel Sí? I quina confiança podem tenir amb aquests que s'excusen dient que el pacte no s'ha trencat, si no que ha mutat!? Vaja que la transformació del pacte o canvi d'aquest no suposa una ruptura!?

No sé què expliquen alguns, que es pregunten que si un país sense drets fonamentals val la pena. D'entrada, haurien de preguntar quins són aquests i si el dret del nostre poble a poder ser un estat, ho és o no. Sembla que alguns volen renuncia a aquesta reivindicació i subordinar-se al nacionalisme espanyol perquè creuen que no val la pena ser un estat si no tenen certes lleis protectores, com si estan baix la protecció de l'estat espanyol tinguessin aquestes normes garantides!?

La innocència d'alguns de la CUP també demostra la seva nul·la capacitat, a veure, si uns veuen que segons quins fets agafen certa rellevància o importància de la que es podien imaginar. En primer lloc, admeten l'error, i en segon, rectifiquen i, no fan el ridícul com han fet i concloent que són coresponsables, però no culpables!?

També, és molt interessant veure les votacions en el consell polític de la CUP pel que fa als pressuposts. Les agrupacions majoritàriament en contra les de Baix Llobregat, Camp de Tarragona, Garraf i Vallès Occidental. Així mateix estaven en contra Arran, Crida Constituent, En Lluita, Endavant i Lluita Internacionalista.

Els primers són l'organització juvenil. És de la Crida Constituent ves a saber quants són, igual que els de En Lluita, un grup anticapitalista i revolucionari que està pel referèndum unilateral i per una independència sense retallades. (Però és que encara no som independents i no ens deixen fer el referèndum!?). Tampoc sabem quants són els d'Endavant, una organització d'alliberament nacional que parla d'alternatives al eurocapitalisme. Ni tampoc sabem quants són els de la Lluita Internacionalista, una secció de la «Unidad Internacional de los Trabajadores, cuarta internacional», que no si creuen que l'internacionalisme proletari no es pot dividir per les qüestions nacionals. Però el fet és que creuen que els pressupost es fan més dependents, menys sobirans i menys socials!?

2. PSC-PSOE: Justícia amb malicia va contra justícia. El ball de les tres reines (Iceta, Batet i, Amor) va començar en el poble de Pineda de Mar, suposo perquè deuen creure que la majoria són babaus, que encara admeten com a cert o tenen fe en aquest Sí pel canvi i, ja que veure, que després del canvi i, del canvi del canvi, aquí tothom parla del canvi per ves a saber què volen canviar. És com dir que són el catalanisme de sempre, que això vol dir regionalisme autonomista, o Catalunya per l'Espanya gran i un llarg discurs que s'introdueix com a cert en la població i, això, és possible que sigui pel fracàs escolar i el número d'aturats que estan subvencionats en nom dels desajusts socials i econòmics.

La història de justícia podria començar en juny de 1986 amb el referèndum de l'OTAN, que «OTAN, de entrada no. Exige que te escuchen, exige un referèndum» I van ser escoltats i es va fer un referèndum i va guanyar el Sí, perquè dita entrada No, va passar a ser Sí. I resulta que l'esquerra federalista no pot defensar ara el dret a decidir!? Es veuen que hem de confiar, que hem de pactar. Però aquest pacte ha d'ésser entre iguals!? Vaja, aleshores Catalunya serà igual a Espanya? Ja sabem que no, que ni nació serà, que només serà una singularitat, però es volen vendre l'invent amb les paraules sobirania descentralitzada i la unitat mitjançant la diversitat cultural i nacional ja que no serà d'identitats excloents!? Aquí la malícia assassina la justícia perquè la sobirania descentralitzada vol dir l'autonomisme i que només hagi un estat. I la suposada diversitat cultural i nacional vol dir el folklore de cada regió, perquè si va més enllà o lluita per una reivindicació de la pròpia identitat es veu que serà excloent que és com dir que serà radical o feixista o nacionalsocialista. Vaja, que la malícia oblida la creació dels estats nacionals liberals i del catalanisme lligat al liberalisme polític i econòmic o al parlamentarisme. Per tant, no cal fer més memòria ni més educació política, aquest Sí pel canvi està clar que no canviarà res.

3. En Comú Podem: Qui pacta amb roí, pacta contra altri i contra si.

Guanyem el canvi! Volen aquest per acabar amb les polítiques del PP!?

El referèndum és el millor, ara, quin, això és una altra cosa, que els de Podemos ja han dit que volen que ens quedem a Espanya. La resta del programa està molt bé, però si ja no expliquem el punt primer, no es pot tenir cap confiança. No, perquè el punt primer en programa abreviat, en el programa complet, ha passat al bloc 4, revolució democràtica, a la pàgina 74, on el referèndum diu que s'ha de fer amb plenes garanties democràtiques, on s'ha de fer un debat seriós sobre la pluralitat d'opcions a Catalunya per saber quin estatus polític és el més adient i, així exercirem el dret a l'autodeterminació!? Tot plegat sembla una fraseologia per enganyar al poble de Catalunya. L'autodeterminació és decidir per un mateix, la resta és fum. Sí, perquè en el programa de Podemos on està el dit referèndum? En cap banda! De Catalunya només es parla del compliment de l'Estatut en relació amb les inversions i les infraestructures. Vaja, que el somriure d'un país, és el riure del nacionalisme espanyol veient com ens enganyen amb un referèndum imaginari. No penso tenir tractes amb gent mesquina perquè sortiria mal parat.

Relacionats