Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

Civisme, fermesa i modernització

Ja hem entrat en el tram  final de la llibertat nacional, és un tram encara  llarg i, segurament  molt dur  i sinuós;  però  ja hi som. De tota manera, encara […]

Josep Maria Loste 28/09/2012

Ja hem entrat en el tram  final de la llibertat nacional, és un tram encara  llarg i, segurament  molt dur  i sinuós;  però  ja hi som. De tota manera, encara hem de convèncer a molta gent  que el procés vers la independència de la nostra nació no va en contra de ningú  sinó que  només va a favor de  Catalunya. Encara haurem de  vèncer molts incomprensions irracionals i actituds negatives  de grups que, a voltes, confonen els seus  interessos  amb els interessos  generals de tot un poble . També seria  just  i  necessari fer  una mica  de  memòria i veure  com s’ha arribat  fins al punt actual, un autèntic  punt d’inflexió.

Ara el més important  és bandejar la por, actuar amb normalitat, tenir el cap  fred i avançar; avançar de  debò, perquè, a hores d’ara, no existeix  cap  dubte sobre el fet  que la independència, és i serà  la veritable  modernització (europeïtzació  de  debò) de la nostra estimada nació catalana . Endavant  amb el  civisme  i la fermesa .