Dilluns, 28 de setembre de 2020 - Edició 795
La República

CiU+ERC+CUP

Atès les coses que s'estan dient darrerament sobre ERC i el seu entorn, m'agradaria aclarir uns quants conceptes, el més objectivament possible.                                L'ANC, Òmnium, i l'AMI, donen suport tan a […]

Ramon Pujol
Ramon Pujol 11/01/2015

Atès les coses que s'estan dient darrerament sobre ERC i el seu entorn, m'agradaria aclarir uns quants conceptes, el més objectivament possible.                                L'ANC, Òmnium, i l'AMI, donen suport tan a la proposta de Mas com a la d'ERC.
La CUP de l'amic David Fernandez, el de les abraçades carinyoses, no vol saber res de la proposta d'en Mas i en canvi està d'acord amb la proposta de tres llistes sota un mateix paraigües, mateix lema, punts en comú i fins i tot acordar un govern de concentració.
Cap partit ha donat suport a la llista d'en Mas, una llista que hauria de ser unitària, és solitària, alguna cosa falla.                                                                             Declaracions amistoses de CiU envers ERC.                                                                       
Joana Ortega, ha exigit a Esquerra Republicana responsabilitat i generositat per poder tirar endavant el procés sobiranista. Ortega ha dit que abans de final de mes se sabrà si hi ha eleccions plebiscitàries, i ha afegit que si no hi ha unitat en el bloc sobiranista no és pas per culpa del govern.
En Mas s'ha mostrat “atònit” i “estupefacte” davant la suposada resistència dels republicans. “El temps d'espera no es pot allargar més perquè es generarien confusions. Som en un punt mort i per arribar a acords es necessita flexibilitat. Nosaltres ens hem mogut i hem presentat diverses propostes”.
I el divendres passat ha tornat a carregar amb duresa contra ERC a qui ha acusat de tenir “mentalitat autonòmica i regional” i de lluitar per les “engrunes del poder autonòmic” en comptes de per “aspirar a la llibertat” de Catalunya.
En Duran afegeix en la seva carta web setmanal a la militància. “Els republicans llancen ultimàtums: eleccions, eleccions… i immediatament. És una altra manera de dir 'Váyase, señor González'. El que importa és guanyar-les i fer fora qui ara governa”, assenyala Duran.”Les eleccions són el mitjà, i la finalitat és substituir CiU. Hi ha pressa, i no pas perquè el procés perdi força o no, sinó perquè qui en perd és ERC i perquè a mesura que es coneix més a fons el lideratge, menys confiança s'hi té”.
Menyspreu, insults, retrets. Realment és una curiosa manera la que té de demanar CiU a ERC que anem a la seva llista.
Esquerra accepta el segon condicionant de la proposta d'en Mas .Lllista transversal per ell, amb ANC, Òmnium i AMI;  llista d'ERC, amb nomes a gent del seu entorn, i llista de la CUP i el seus.
Malgrat això en Mas diu que tots ho hem mal interpretat, i que les eleccions nomes es faran al març, si són amb una llista única tal com ell diu, és a dir amb ERC. La CUP no li preocupa, ni la vol, ni li interessa, o sigui una unitat a mitges que no suma prou; per tenir majoria, necessitem CiU+ERC+CUP. Si tenim en compte que les enquestes tornen a donar guanyador a CiU, tot plegat ès un disbarat, que només s'explica per la por a perdre el poder dels de sempre.

Relacionats