Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Ciudadanos, el nom no fa l’essència

El 7 de juny de 2005 apareix el primer manifest de Ciudadanos creat per alguns intel·lectuals.   Ciudadanos diu que la llibertat i la igualtat de les persones està per […]

Avatar
Francesc Bonastre i Santolària 16/03/2014

El 7 de juny de 2005 apareix el primer manifest de Ciudadanos creat per alguns intel·lectuals.  
Ciudadanos diu que la llibertat i la igualtat de les persones està per davant de les llengües i les banderes. Que els drets no són dels territoris, si no dels ciutadans. Proclamant un rebuig a qualsevol caràcter d’identitat nacional. Denuncien l’abús dels nacionalismes. Diuen no al nacionalisme, no a tots els nacionalismes.
Rivera, advoca per una Espanya uninacional, d’una única nació. El seu eslògan a Espanya és “Juntos Podemos” i  el partit passa a dir-se “Movimiento Ciudadano”. Ciudadanos vol regenerar la política i aposta per tancar el model autonòmic i blindar les competències exclusives de l’Estat. Ciudadanos parla d’una Espanya plural, però unida.
Ciudadanos està per la monarquia constitucional com a forma de govern, es cataloga com d’esquerra no nacionalista, partidària del liberalisme progressista i del socialisme democràtic amb una defensa dels drets individuals i dels drets socials.
Ciudadanos diu que l’actual generació, no ha de retre comptes del passat, ni ha de situar-se en un bàndol determinat.
Ciudadanos diu que en els mitjans catalans es poden trobar exemples de manipulació molt freqüent.
Vist tot plegat, Ciudadanos, és un poti-poti, un desgavell d’idees contradictòries que té per objectiu la confusió, la utilització del desori amb mètodes emotius i irracionals per estimular els sentiments dels ciutadans cap a l’acceptació de programes contraris als proposats. De fet, Ciudadanos obra de manera fraudulenta, enganyosa, falsa i, per tant, el nom no fa l’essència.
Veiem algunes contradiccions: 1. Els drets són dels ciutadans, no dels territoris. Però els territoris estan habitats per ciutadans que tenen drets individuals i col·lectius com a poble, ciutadans que parlen una llengua i s’identifiquen amb una identitat nacional que té com a símbols les banderes.
2. Si es proclama un veritable rebuig a tots els nacionalismes, a qualsevol identitat nacional, bandera, etc. Aleshores per què només van contra el nacionalisme català i la llengua catalana i van amb banderes espanyoles i proclamant que Espanya és uninacional?
3. Si volen regenerar la política, hauríem de veure els orígens, l’evolució i la formació dels representants de Ciudadanos?
Els Ciudadanos no són ciutadans.