Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

‘Celo’ monàrquic per mantenir Catalunya enganxada

Ahir el president Mas va anar a una trobada convocada pel rei a la Zarzuela. Mas anava amb un somriure que recordava el de la final de Copa, mentre el […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 18/07/2015

Ahir el president Mas va anar a una trobada convocada pel rei a la Zarzuela. Mas anava amb un somriure que recordava el de la final de Copa, mentre el rei -assessorant segurament pels seus assessors- intentava mantenir un rictus seriós i tibat. La reunió sembla ser que es va allargar més d'una hora i a ningú se li escapa que el tema a tractar eren les eleccions plebiscitàries del 27S.
 

El rei d'Espanya, Felip VI (cinquè si seguíssim la nomenclatura estrictament aragonesa), volia comprovar en persona si el suport de Mas al procés independentista era real. Mas va arribar “en so de pau” i reforçat i avalat des de Catalunya per un pacte extraordinari de tot el catalanisme polític i social al voltant de la llibertat real de Catalunya: la independència.
 

Avui les portades dels diaris espanyols intentaven vendre que 'el rei d'Espanya atura Mas', o com deia Soraya ahir, que és una trobada dins de la normalitat entre el cap d'Estat -el rei- i el president d'una simple comunitat autònoma. La idea que el proper Parlament català aprovi una Declaració Unilateral els causa un enuig incontrolable. Avui Margallo, el nostre estimat amic que sempre té una paraula i un pensament per nosaltres, deia que si Catalunya fa una DUI, ells la portaran al Tribunal Constitucional y san se acabó.
 

Això és com qui tot ho arregla amb 'celo'. Els que som d'aquesta mena ens pensem que podem apedaçar qualsevol cosa amb 'celo' i seguirà funcionant; però en el cas que ens ocupa, sento anunciar al ministre que la finalitat d'una DUI és, precisament, saltar-se la legalitat vigent, sense marxa enrere possible. Si no fos perquè els ciutadans seguim la revolta tossudament alçats, potser hauríem retornat a la legalitat que es va alçar avui fa 79 anys i que ens ha deixat l'elit política espanyola que avui encara ens encadena… ni oblit ni perdó.

 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Relacionats