Dimarts, 28 de Gener de 2020 - Edició 551
La República

Catalunya: una qüestió europea de primer ordre

Al contrari del que diu la Comissió  Europea, Catalunya  és  una qüestió europea de primer ordre. De fet, sempre ho ha estat, com a mínim  d'ençà de 1714.   De tota […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 17/10/2019

Al contrari del que diu la Comissió  Europea, Catalunya  és  una qüestió europea de primer ordre. De fet, sempre ho ha estat, com a mínim  d'ençà de 1714.   De tota manera, a diferència  del Bréxit,  els catalans, en la gran majoria, som sincers europeistes.  Ara bé, també  estem molt indignats amb la Comissió  Europea i d'altres institucions, molt burocratitzades i poc democràtiques de Brussel.les.

Catalunya, per  la  seva  històrica, sempre  ha  estat  un problema/qüestió de  tota  Europa,  De fet, els castellans sempre  han  volgut  manipular el  terme geografic “hispània” o  Península  Ibèrica  amb  el terme polític  molt  dogmàtic  d’Espanya.  La Península  Ibèrica sempre  ha   mosaic  de  pobles  molgt  diferents .El que  passa  és  que els  castellans  sempre  han volgut ser expansius  i  no han reespec tat  mai  els pactes i acords.  Domcs  bé, en  aquests moments tensos, amb  uns  provocadors  professionals que  intenten desprestigiar el sobiranisme/independentisme, per  tal d’afavorir  les  tesis, dures i dogmàtiques, de l’unionisme carpetovetònic  i  assimilacionista  caldria una mediació a cinc bandes entre Barcelona, Madrid, Brussel.les i París. Ara és  l'hora de la mobilització, pacífica  i democràtica, però també  de la política.

Relacionats