Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Catalunya sense Catalunya, No es Pot

Avui m'han fet arribar un enllaç a la opinió d'un bloc, on es fa una defensa aferrissada de l'alternativa Catalunya Sí es Pot, que em permet desgranar els arguments subjacents de […]

Da Victus 06/08/2015
Avui m'han fet arribar un enllaç a la opinió d'un bloc, on es fa una defensa aferrissada de l'alternativa Catalunya Sí es Pot, que em permet desgranar els arguments subjacents de l'esquerra dependentista a Catalunya de cara a les eleccions del proper 27S.
 
De fet, una vegada analitzats els missatges tant d'aquesta opinió, com de Joan Herrera, Dolors Camats, o Lluís Franco Rabell, te n'adones que només hi ha una proposta: dins Espanya tot és possible. La resta d'idees són raonaments que vesteixen la proposta central, que no és altra que seguir dins Espanya.
 
El darrer paràgraf d'aquesta opinió resumeix a la perfecció el missatge que ens trobarem repetit una i altra vegada a ràdio, TV, diaris, i internet, fins al 27S i més enllà:
a) Junts pel Sí = Artur Mas, ANC, dreta, etnicisme, neoliberalisme, corrupció, casta, oligarquia … els dolents dolentíssims!
b) Cat Sí es Pot = Lluís Rabell (pobre líder veïnal), 15M, esquerra, revolta social, socialisme, justícia social, gent, proletariat … els bons boníssims!
 
Per aquesta gent la unió de CIU, ERC, CUP (tot i que no estigui a la llista, però avala la independència), amb gent de la societat civil d'origen divers, és un nyap, una estafa, un engany, encara que aconsegueixi majoria absoluta. Però Barcelona en Comú, agrupació formada per Guanyem, ICV, EUiA, Equo, Podem i Procés Constituent, és un triomf de la diversitat, tot i aconseguir la majoria més pobre de la història de l'Ajuntament de Barcelona.
 
Per aquesta gent, els que venen d'ICV (Romeva), PSUC (Muriel), ERC (Forcadell), PSC (Germà Bel) i molts altres, ara ja pertanyen a la casta, la oligarquia, la dreta, la corrupció, i l'etnicisme. Però fer el joc a PP, PSOE, Ciutadans i empreses IBEX i Pont Aeri, per tal que continuem sotmesos i sense poder fer polítiques socials, és coherent, sensat i de sentit comú.
 
Per aquesta gent, una protesta de 2.000 persones és l'inici de la revolució. Però una manifestació de 2 MILIONS de persones (2.000.000) és l'expressió de la minoria (hi ha una majoria silenciosa que no hi era).
 
Per aquesta gent, dins Espanya tot es pot encara que estigui històricament demostrat ser fals. Però fora d'Espanya tot és fosc, inhabitable, impossible. Alemanya, Estats Units, Suïssa, Suècia i Dinamarca ja no hi son al mapamundi, ara hi ha un mapahispani a on tota la terra habitable és Espanya, i la resta és aigua purulenta.
 
Per aquesta gent, ser català d'Espanya és ser solidari i de ment oberta. Però ser català del món és ser insolidari i provincià.
 
El missatge és sempre el mateix: qualsevol cosa és sensata sempre que sigui dins Espanya, la resta és pura bogeria. Espanya te 3.000 anys d'història, de fet es va crear amb el big bang, i més enllà de les seves fronteres no hi ha mon habitable, només l'abisme, la desesperació, el no res.
 
No ens enganyem, l'única resposta a tal diarrea mental és que, voler ser català, només català, no els agrada, i tot el que diguin ho fan per vestir aquesta idea d'una forma amable i propera a la gent.
 
No deixa de sorprendre que justament la gent que es diu d'esquerres catalanes (persones que diuen representar a la gent amb pocs recursos), ens vulgui mantenir sotmesos a polítiques demostradament antisocials per a la gent a la qual diuen representar. Potser és que no són d'esquerres, o potser és que senzillament es senten espanyols. I si així fos no hauria de ser un problema, però si us plau, que ho defensin sense subterfugis. Ja sabem qui són i de quin peu calcen, i comencen a fer un ridícul espantós, com el rei que anava nu.
 
A la teoria de llenguatges formals, la primera lliçó que s'explica és la obvietat que 1=1. Al nostre cas equival a dir que Catalunya=Catalunya. Dit d'una altra manera, Catalunya governada per Madrid no és Catalunya, per tant, Catalunya sense Catalunya, No es Pot.

 
Que algú li digui a aquesta pobre gent que va nua, com el rei (potser ja saben que van nus, lo qual els faria exhibicionistes).