Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Catalunya, la política i la condició humana

El discurs de l'Oriol Junqueres del 02/12/2014 al Palau de Congressos  de Barcelona, malgrat alguns retrets mediàtics, va ser una conferència excepcional per a un moment excepcional . Tots hem […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 03/12/2014

El discurs de l'Oriol Junqueres del 02/12/2014 al Palau de Congressos  de Barcelona, malgrat alguns retrets mediàtics, va ser una conferència excepcional per a un moment excepcional . Tots hem de fer un esforç, si és precís sobrenatural, per superar les misèries de la condició humana, la qual a vegades és molt desagradable. Més enllà de sigles, de classes socials i d’enveges personals, ara és l'hora de Catalunya : ara és l'hora de sumar de debò. Catalunya i la política ha d'estar al servei de tota la població civil més enllà de personalismes eixorcs i messianismes excloents. Catalunya, amb tota la seva diversitat, ha de visualitzar-se  arreu del món com un poble que, per  justícia i  dignitat, ja no pot esperar més a obtenir la seva autèntica llibertat nacional.

Ens cal un país nou de debò : un país més just, més net i que valgui la pena viure-hi. En aquests moments tan històrics tots necessitem molta autoestima. I aquesta ha de ser col•lectiu per damunt de tot . Cal superar per sempre totes les frustracions històriques que sempre han ensorrat aquest país tan meravellós anomenat Catalunya. Ara, de dalt a baix, cal fer un autèntic pas endavant .