Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Catalunya ja fa mesos que té full de ruta

La jornada d’avui ha passat sense pena ni glòria. Les declaracions de l’expresident Pujol, i la picabaralla entre CiU i ERC per la compareixença de Mas –que ha demanat declarar […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 29/01/2015

La jornada d’avui ha passat sense pena ni glòria. Les declaracions de l’expresident Pujol, i la picabaralla entre CiU i ERC per la compareixença de Mas –que ha demanat declarar durant els primers dies de febrer- han seguit centrant tota l’actualitat. El més contundent ha estat el conseller Vila que ha dit que ERC ha mostrat una actitud poc patriòtica per posar el president als peus dels cavalls. A Esquerra no s’han pronunciat més sobre aquesta qüestió, i segueixen preparant les municipals. Avui dijous hem sabut que han ofert el número 2 de la llista de Barcelona –encapçalada per Alfred Bosch- a l’exsocialista i líder de MES, Jordi Martí. Això és una nova punyalada al PSC, que avui ha explicat que presentaran 300 llistes menys arreu del Principat de les més de 700 del 2011.
 

Sobre l’afer de les plebiscitàries, el Consell Assessor per a la Transició Nacional ha posat llum a l’enrenou que s’ha produït a l’interior de CiU, l’altre flanc que ha de cuidar el president Mas, al voltant del sentit del full de ruta. Segons ells, l’informe número 10 que van entregar al govern ja detalla quin ha de ser el trajecte a seguir tant si hi ha acord amb el govern espanyol com si s’emprèn la via unilateral. Descartant l’acord amb l’Estat, la via unilateral va ser també avalada ahir per un informe del Col·legi d’Economistes que concloïa apuntant que un estat català tindria una qualificació de set punts superior a l’actual fins a situar-se en A+, tot superant el regne d’Espanya. Ens hi posem?

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés