Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Catalunya en via morta

D’avaria en avaria, Catalunya segueix aturada en la via morta. Si seguim per aquesta andana, l’única estació a la que podrem arribar serà la de la frustració col·lectiva. I ho […]

El Dietari del Procés 21/05/2015

D’avaria en avaria, Catalunya segueix aturada en la via morta. Si seguim per aquesta andana, l’única estació a la que podrem arribar serà la de la frustració col·lectiva. I ho farem en un tren de rodalies RENFE, mentre ens colaran un altre gol pel corredor central. I així és aquest Estat on les coses es fan a l’inrevés del món, com als països subdesenvolupats, i amb l’únic afany que l’interès urbanístic i el propi. La corrupció, senyors, no cal que vingui de la mà de la reialesa, o de polítics en concret. És sistèmica i només hi ha una solució per soterrar-la definitivament o, almenys, fer-hi front amb eines de veritat: la independència.
 

Avui, per enèsima vegada, hem pogut veure una altra jornada caòtica a la nostra xarxa de trens. Per cert, és la xarxa més utilitzada a tot l’Estat, i també una de les més descuidades. Ens passa el mateix que amb molts trams de la NII; vinga a rescatar autopistes madrilenyes sense usuaris, i a subvencionar AVEs sense passatgers mentre aquí passen dècades per desdoblar una carretera que ha hagut de matar a molta gent abans que les autoritats fessin el gest de fer passar els camions per l’AP7. Vivim en un territori a l’altura dels països més capdavanters del món i, en canvi, les nostres infraestructures estan massa a prop, encara, dels temps de l’autarquia. Avui la xarxa catalana de trens de rodalies espanyola ha vist com queien 200 trens afectant 80.000 usuaris. S’hi han trobat? La jornada ha estat de les més caòtiques que es recorden, però encara tenim a les nostres mans fer que el 24M i el 27S siguin històriques i posem –per fi- la primera pedra per revertir tot aquest mal i tornar Catalunya al lloc que li pertoca en el món.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí