Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

Catalans. Si us plau, reflexioneu

Catalans, no us heu posat a pensar que, si no es fa un esforç  suplementari  de generositat, comprensió  i “savoir faire” polític, el proper  dilluns  11 de gener de 2015  […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 06/01/2016

Catalans, no us heu posat a pensar que, si no es fa un esforç  suplementari  de generositat, comprensió  i “savoir faire” polític, el proper  dilluns  11 de gener de 2015  ja  tornarem  a  ser en campanya  electoral, amb el que significa de “legítima” fragmentació  de  la societat.

Potser ha arribat  l'hora de   reflexionar  de debò  i  posar en pràctica  aquella dita popular tan intel•ligent que  diu : ” tothom és important, però ningú  és imprescindible” . Convocar eleccions a primers de març  d'enguany  és molt  forçat: seran unes eleccions  dures i difícils, que tindran un desgast  brutal per  a tot Catalunya. Ara i aquí  caldria esgotar totes les possibilitats. Ja  se sap que les CUP han estat  una mica infantils, s'han fet l'orni i s'han dividit, però el President Mas, persona amb un extraordinari caràcter, dignitat i intel•ligència  política (amb una mentalitat molt protestant,encara que sigui catòlic)  hauria de veure  que fent un pas al costat no implica cap humiliació. És més, estaria  fent un gran servei patriòtic a  tot Catalunya.  Jo considero que el President Mas  ha de continuar en política, és un gran valor polític, sobretot en l'àmbit europeu  i internacional.

No hi ha dubte que  ha arribat  l'hora  de  la veritat. Els catalans necessitem unitat, determinació  i intel•ligència i, si és possible, estar a l'alçada dels actuals esdeveniments polítics, autènticament  històrics. Ens juguem  el  nostre  esdevenidor col•lectiu, ja que cal tenir molt  present que en aquests  moments  les  forces unionistes i assimilacionistes  s’estaran fent  un tip de  riure. No ho podem permetre.

Relacionats