Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Cal superar l’angoixa existencial

Amb la situació  actual, de dependència a  un Estat morós i irresponsable, es posa  de  manifest el grau de degradació  d’un, teòric model democràtic, que s’està ensorrant  completament. Encara que […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 15/08/2012

Amb la situació  actual, de dependència a  un Estat morós i irresponsable, es posa  de  manifest el grau de degradació  d’un, teòric model democràtic, que s’està ensorrant  completament. Encara que nosaltres també hauríem de ser més curosos; és a dir, que el projecte independentista no es pot deixar a  la improvisació o a la frivolitat d’anàlisis superficials i merament  emotives.

Aquí  ens  cal, clarament, una majoria social, que només es podrà aconseguir  amb transversalitat i pactant les  estacions intermèdies. Una altra cosa més difícil serà troba un lideratge clar  i saber fer  servir correctament  la qüestió del referèndum. També és indispensable superar  la imatge d’angoixa, gairebé, existencial, que mantes vegades  dona la “galaxia” independentista : no podem estar les 24 hores justificant-nos per defensar  la  nostra catalanitat.