Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Cal dir prou amb tots els ets i uts

El TSJC ha anul•lat l’ús preferent del català dels reglaments lingüístics de les diputacions de Girona i Lleida  Amb això es reforça la idea que el problema de Catalunya amb […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 26/03/2013

El TSJC ha anul•lat l’ús preferent del català dels reglaments lingüístics de les diputacions de Girona i Lleida  Amb això es reforça la idea que el problema de Catalunya amb l'Estat espanyol no és només econòmic; és a dir, la qüestió no és, només, (que és molt greu) l'espoli fiscal : el saqueig econòmic, sinó que aquí  patim  les escomeses,,les conseqüències desastroses del dret de conquesta, per  part  d’un d'imperi, ara molt decadent, contra la nostra nació catalana. No podem seguir convivint  junts  en un  mateix sostre que s'anomena  Estat espanyol . De fet, la nació castellana (Madrid en l'actualitat) té  segrestades les altres  nacions que formen l'Estat espanyol .

La superestructura – política, econòmica i mediàtica –  d'aquest Estat espanyol  superjacobí (en el sentit més reaccionari  i antisocial del terme) vol  uniformitzar-ho tot; pretén aniquilar totes les llengües i cultures que no siguin  la imperialista  i assimilacionista  llengua castellana. Els catalans no podem continuar, ni un minut més, en aquestes condicions d'opressió colonial antihumanitària que  ens condueix cap a la ruïna –econòmica, política, lingüística, cultural social i moral –  més absoluta .