Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Cal aturar l’epidèmia de les armes blanques

Ara  i  aquí   a  casa nostra, a Catalunya, cal urgentment  controlar la venda i la comercialització  de   ganivets;  és a dir, d’armes  blanques. És necessari, és  vital  que  les botigues, […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 04/05/2014

Ara  i  aquí   a  casa nostra, a Catalunya, cal urgentment  controlar la venda i la comercialització  de   ganivets;  és a dir, d’armes  blanques. És necessari, és  vital  que  les botigues, els comerços  que en venen  -haurien de ser comerços especialitzats i exclusius  -portin   un registre de vendes : a qui els hi  han venut, i totes les  dades del comprador (de la  mateixa  manera que es fa amb  les armes de foc) desprès, aquests comerços pertinents  haurien de  passar els  llistats/registres de venda  als Mossos d'Esquadra i al Jutjat de Guàrdia . Qui  incomplís  aquesta  normativa  hauria de ser ,severament, multat;  i al  segon  incompliment  fer  tancar el comerç per un període  de  90 dies .

Cal aturar  les baralles  amb arma  blanca, i les morts  agressives, que es produeixen amb tanta  assiduïtat.  Cal frenar en sec aquesta  autèntica  aquesta plaga, aquesta veritable  epidèmia d'apunyalaments, a voltes  rabiosament  estúpids, dels  darrers  temps .