Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Bon viatge, companys!

Un vaixell salpa avui de Barcelona cap a Gènova per defensar, simbòlicament, la llibertat i la democràcia a Itàlia. Es tracta de la iniciativa Lo sbarco, promoguda per la dinàmica […]

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras 25/06/2010

Un vaixell salpa avui de Barcelona cap a Gènova per defensar, simbòlicament, la llibertat i la democràcia a Itàlia. Es tracta de la iniciativa Lo sbarco, promoguda per la dinàmica comunitat italiana de Catalunya, i que ha mobilitzat milers d’italians d’arreu d’Europa. Lo sbarco considera que la concentració de mitjans de comunicació i del poder polític ha empobrit enormement la democràcia italiana. El projecte emula l’expedició de Garibaldi ara fa 150 anys de Gènova cap a Sicília, que va alliberar el sud del país dels borbons, i que defensava un projecte de democratització. La situació a Itàlia, efectivament, ha degenerat molt els darrers anys, i fins i tot en alguns àmbits està calant una mentalitat poc democràtica. En aquest sentit, només puc encoratjar els expedicionaris, valents i amb ganes de transformar la realitat. Perquè, entre d’altres coses, una amenaça a la llibertat a qualsevol indret del món ho és, a la llarga, a tot el món.

El vídeo que teniu aquí a sobre és de la roda de premsa que van fer els representants de Lo sbarco a Brussel·les. Els vaig fer una breu presentació com a mostra de solidaritat a un projecte al qual també han donat suport Dario Fo o el recentment difunt José Saramago.

Bon viatge als guerrers, que al seu poble són fidels!