Dilluns, 28 de setembre de 2020 - Edició 795
La República

Anirà Mas a la manifestació de la Diada enguany?

Just uns minuts abans que Josep Rull certifiqués que CiU saltava pels aires, dijous passat, l'ANC i Òmnium presentaven la campanya 'On tot comença'. Les dues entitats, amb el suport […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 23/06/2015

Just uns minuts abans que Josep Rull certifiqués que CiU saltava pels aires, dijous passat, l'ANC i Òmnium presentaven la campanya 'On tot comença'. Les dues entitats, amb el suport també de l'AMI, anunciaven que sumen forces de nou sota el nom 'Ara és l'hora' per tornar a mobilitzar una massa de voluntaris que assegurin la reedició de l'èxit de la Diada passada i per intentar que ha de ser exitós. Entre d'altres, hi haurà, es preveu, un milió de trucades a la gent per convèncer-la abans dels comicis.

Sobretot, però, la nova campanya vol crear un caldo de cultiu aquest estiu mitjançant deu grans actes per tot el territori, cadascun dels quals focalitzat en una temàtica diferent. Cadascun representarà un motiu pel qual Catalunya necessita la independència, i tots confluiran d'alguna manera l'11 de setembre a la Meridiana.

Tots els plans de l'ANC i Òmnium van trontollar només dos dies després, quan Mas les va instar a encapçalar una candidatura electoral de país, on també hi hauria CDC. La confusió va ser absoluta, però només per unes hores, perquè les entitats no van trigar gens a confirmar que tots els actes de la campanya 'On tot comença' seguien en marxa i no es tocava res, sigui quina sigui la decisió final, encara una incògnita.

Així, la manifestació de la Meridiana es manté i, donada la transcendència del moment i que Mas s'ho “juga tot”, com ell diu, s'obre un debat interessant, que anirà sortint durant l’estiu: anirà el president de la Generalitat a la marxa de l’11 de setembre? Si hi hagués aquesta llista de les entitats ‘amb CDC’, s’entén que hi hauria de ser, però si ANC i Òmnium rebutgen l’oferiment, cosa ara per ara més probable, què farà? Ha assegurat que hi haurà 27-S, però donarà un impuls a la marxa de 16 dies abans anant-hi per primera vegada en una Diada?

És més aviat simbòlic, perquè el gest que demostra que va de debò ja l’ha fet en tres ocasions l’últim any: la proposta de llista unitària, l’extinció de CiU i ara l’oferiment a les entitats per passar a un segon pla. Tot i que el més rellevant ara és com queden les llistes i la necessitat que es formuli tot de tal manera que es llegeixi amb facilitat el resultat plebiscitari, està per veure què fa Mas. Per pura coherència hi hauria d’anar. 

Bona revetlla de Sant Joan!

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Relacionats