Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

Amb el CAT a la matrícula

Hi ha qui passa vergonya cada vegada que surt d’Europa i ha de portar un passaport que no estima ni vol que el representi. Hi ha qui passa un mal […]

Lluís Feliu 15/07/2011
Hi ha qui passa vergonya cada vegada que surt d’Europa i ha de portar un passaport que no estima ni vol que el representi. Hi ha qui passa un mal tràngol cada vegada que en el seu vehicle hi veu la “E” d’Espanya en comptes d’un “CAT” de Catalunya. 
 
Fa anys que les matrícules dels cotxes catalans van deixar de portar el distintiu provincial per portar l’estatal. S’han fet campanyes per posar el CAT sobre la E però no han prosperat del tot ja que alguns policies, la majoria espanyols, han interposat denúncies per “manipular la matrícula”.
 
Ara però, el portaveu del govern Francesc Homs, ha animat a la ciutadania a posar el CAT sobre la E de les matrícules. Homs ha assegurat que “jurídicament és possible fer-ho” perquè “el que identifica la matrícula és la combinació de quatre xifres i de tres lletres i la E no surt”.
 
La proposta del portaveu és molt romàntica però hauria d’anar acompanyada de fets, com per exemple posar ja el CAT a tots els cotxes oficials. Per la seva banda, Homs ha explicat que al seu cotxe ja ha posat el CAT sobre la E d’Espanya i que li agradaria veure més gent amb el distintiu nacional a les matrícules. 

Lluís Feliu

Segueix-me al Twitter