Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Adéu, a la Fiesta Nacional?

Avui al Parlament de Catalunya, es votara si es portara a tramit la ILP sobre la prohibició dels toros o tauromàquia al nostre país, amb el seu respectiu any de […]

Ferran Latorre
Ferran Latorre 28/07/2010

Avui al Parlament de Catalunya, es votara si es portara a tramit la ILP sobre la prohibició dels toros o tauromàquia al nostre país, amb el seu respectiu any de compas d’espera per poder entrar-hi en vigor. Els mes contraris a aquesta proposta com es evident i normal pel nivell polític que tenim, son els “xiquets” del PP i Ciudadanos, encara que la decisió de deixar el vot lliure per part dels diputats de CIU i PSC, a mans sota ordre de les seves cúpules, es perquè aixi puguin votar el que creguin mes adient, es en si mateixa una trampa o un clar missatge per rentar-se’n les mans, en nom de les seves sicles de partit esclau d’Espanya. A mes a mes, els pesos pesants de l’industria “toril” van enviar ahir, els seus millors “oradors” perquè poguessin parlar amb la major quantitat de diputats catalans, per fer-ne’n un bon us a la causa de la Fiesta Nacional. Puc arribar-me’n a fer una lleugera idea dels conseqüents pactes o de les estratosfèricas quantitats de calers que van omplir les seves boques en la durada de les seves grans intervencions.
Els mitjans espanyols i d’una gran part dels mitjans estrangers que viuen a Madrid, van exclamar i dir que es una decisió d’atac contra un dels més grans símbols patris espanyols o que es degut a la sentencia del T.C contra l’Estatut de Catalunya. Potser si, però, en una societat moderna, civilitzada i normal, com es la nostra, no es poden acceptar aquests tipus d’espectacles romans. Canàries, ja ho va fer uns anys enrere i no va passar res de res, però, si ho volem fer a Catalunya, ho tenen que frenar a qualsevol preu. El PP català va fer un altre mena d’espectacle ridícul i infantil sortint lluint les samarretes del toret d’Osborne amb un cor i amb un CAT dins d’ell, perquè els hi fessin les fotografies de rigor. Es pot arribar a pensar que segurament algun d’ells, no l’hi agradin pas els toros, però, que tots estan amb la Fiesta, també, es una utopia d’un passat franquista. Desitjo, que avui els nostres polítics facin historia aquí a Catalunya i d’una vegada per totes, un dels símbols nacionals espanyols per antonomàsia, desaparegui per sempre, no tant sols per aquest fet, sinó, com he dit abans, pels lamentables espectacles romans que solament han de ser pels romans. Que aquí a l’irreductible Gal.lia Catalana volem i estem per la Festa Major.