Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

A València s’ha dit

Fa dues setmanes vaig escriure un article aquí mateix on hi escrivia el meu desig que l’Athletic Club fos el rival del Barça a la final de la Copa, i […]

Pep Antoni Roig
Pep Antoni Roig 06/03/2009

Fa dues setmanes vaig escriure un article aquí mateix on hi escrivia el meu desig que l’Athletic Club fos el rival del Barça a la final de la Copa, i ara que ja tinc el desig concedit ens trobem amb el gran mal de cap: la venta d’entrades. De fet, però, és gran des de fa menys d’una dècada, ja que fa deu anys, amb el mateix escenari i amb el nombre idèntic de localitats a l’estadi, no hi va haver cap mena de problema a l’hora d’aconseguir localitats per aquell Barça-Mallorca.
Què ha passat, doncs? Els qui vam ser capaços de fer nit al carrer davant un RACC per tal d’aconseguir un miserable tiquet per anar a Saint-Denis ja tremolem davant el que se’ns pot venir al damunt en aquesta ocasió, però, i els aficionats culés que no son socis? El Barça ja ha anunciat que disposarà d’unes 18.000 localitats de cara a la final, a les quals únicament tindran accés els socis del club; el més comú és que més de 50.000 socis facin la petició d’entrades i un cop tancat el període de demanda, el club faci un sorteig davant notari per tal d’atorgar els tiquets als 18.000 afortunats.
L’Athletic, per la seva banda, ha demanat que la final es disputi a un estadi amb més capacitat per tal d’acollir a més aficionats bascos, com per exemple el Santiago Bernabéu. Ho trobo totalment racional. De fet, opino que la RFEF no hauria de decidir on es disputarà la final fins el moment de saber els dos equips que la disputen, ja que no és el mateix un Barça-Athletic Club (amb un nombre molt elevat de socis per part dels dos clubs), que un Osasuna-Betis (amb un nombre molt més inferior de socis, i per tant, de demanda d’entrades).

Però el problema no és sols aquest. Com aquella vegada a París, el problema és un altre: per quin motiu només arriben a cada club 18.000 entrades en un estadi amb capacitat per a 55.000 aficionats? 36.000 bitllets pels clubs, però, i les 19.000 localitats restants? De debò son necessàries gairebé 20.000 entrades per compromisos de la RFEF, aficionats del club local (el València C.F.) i patrocinadors? Algú troba ètic que milers d’aficionats bascos i catalans es quedin sense entrada per culpa de les localitats ocupades per les autoritats convidades com per exemple mitja família reial, polítics varis o el gerent de torn de la planta d’embotellament de qualsevol beguda patrocinadora de la competició? 19.000 cadires ocupades per aquesta xusma. Així de clar ho dic.

Malgrat tot, aferrem-nos a l’esperança que viurem una de les millors finals de Copa possible, i amb caravana blaugrana o sense ella, el dia 13 de maig a València s’ha dit. Si es pot.