Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

49 dies pel 27S: La candidatura més gran d’Europa

Entrem en una nova dimensió. Queden menys de cinquanta dies pel 27 de setembre, les eleccions que poden canviar la Història de Catalunya per sempre, si així ho volem. Se […]

El Dietari del Procés 09/08/2015

Entrem en una nova dimensió. Queden menys de cinquanta dies pel 27 de setembre, les eleccions que poden canviar la Història de Catalunya per sempre, si així ho volem. Se n’adonen, de la transcendència del moment? A alguns potser els semblaran paraules massa grandiloqüents, però pensin que hi ha dues candidatures, que seran majoritàries –i faltarà veure si arribaran a la majoria absoluta-, que s’han presentat amb la voluntat de proclamar la independència d’un nou Estat. Ja saben què significa això?
 

Aquesta nit està previst que la candidatura ‘Junts pel Sí’, arribi als 30.000 suports. Avui precisament corre un microvídeo de Lluís Llach (ara el número 1 per Girona), demanant que la gent es faci candidata i acompanyi la llista de 135 candidats independentistes al Parlament. La xifra és absolutament estratosfèrica. Mai cap partit havia aconseguit en tant poc temps de vida una quantitat tant gran de suports. Durant el dia a dia rebem i combatem molts imputs des de les candidatures i els projectes que ens són adversaris com a país. A molts ens sembla que aquests missatges calen entre la societat –aquesta és llur voluntat-, i de vegades pensem que la realitat del 28S serà una catàstrofe. A més ens serveixen enquestes on diuen que l’independentisme va a la baixa, i ja ens desinflem del tot.
 

Som així. Ens desanimem, però després omplim la Via Catalana un any rere un altre. El dia següent lluïm un somriure i un orgull de poble que es menja el món, i al cap de dos dies, tornem a fer figa perquè els diaris i els tertulians de Madrid diuen que vàrem ser quatre gats, i alguns s’ho arriben a creure i tot. Però després, ai las! Arriben les eleccions i ens imposem amb una clara majoria. Ara hem de tornar a repetir el mateix, només hem de fer dues coses ben senzilles: el dia 11 de setembre cal anar a una manifestació, i el 27 anar a votar independència. Veuen què fàcil? No han de fer res, els polítics ja s’encarregaran de desembarcar-nos a Ítaca.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí