Dilluns, 21 de setembre de 2020 - Edició 788
La República

340 normatives per anihilar el català

Segons un estudi  de la Plataforma  per la Llengua, quatre  grans  empreses de l’Estat  espanyol  – Banco Santander, Coca-Cola, Nestlé i Danone-  es neguen  a etiquetar,  i a fer servir […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 11/04/2015

Segons un estudi  de la Plataforma  per la Llengua, quatre  grans  empreses de l’Estat  espanyol  – Banco Santander, Coca-Cola, Nestlé i Danone-  es neguen  a etiquetar,  i a fer servir la llengua catalana  en els  seus  productes  i serveis, perquè  afirmen  acollir-se  a 340 disposicions  i normatives lingüístiques que obliguen les empreses a  fer servir, exclusivament, a Catalunya la llengua castellana. La discriminació de la nostra  llengua pròpia és espectacularment  injusta. Jo em pregunto: què hi diuen  a tot això  tots aquells que defensen  el federalisme i el confederalisme, i argumenten que la independència no és necessària ? Per què aquestes  empreses  no es fixen, per un moment, amb la legislació lingüística de Suïssa o  Bèlgica ?

Davant d’aquesta  realitat  tan  arbitrària,  colpidora  i genocida  és necessari, d’entrada, deixar  ben clar que no existeix  una igualtat  d’oportunitat entre el català i el castellà  a casa nostra.  Ara i aquí, tenim 340 normatives que ens impedeixen,a Catalunya, fer  servir la  llengua de  Pompeu  i Fabra. La democràcia lingüística  encara  ha d’arribar a Catalunya. Si us plau, només demano que  aquests senyors tan ufans i  tan superbs (alguns autènticament amb mentalitat  molt feixista) no al•leguin mai  més que el castellà  és una  llengua  discriminada  a Catalunya : és  tot el contrari.  En síntesi, que la  hipocresia i el cinisme contra la llengua  catalana està arribant  a uns límits  insuportables .

Relacionats